امروز: شنبه 1 دی 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

سلول های بنیادی و کاربرد و اهمیت آن ها

سلول های بنیادی و کاربرد و اهمیت آن هادسته: پزشکی
بازدید: 53 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 14 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 16

سلول های بنیادی و کاربرد و اهمیت آن ها در 16 صفحه word قابل ویرایش با فرمت doc

قیمت فایل فقط 4,000 تومان

خرید

 سلول های بنیادی و کاربرد و اهمیت آن ها در 16 صفحه word  قابل ویرایش با فرمت doc


مقدمه

با بیش از نیم قرن تحقیق، امروزه مطالعه سلول های بنیادی یكی از هیجان انگیزترین و سریع الرشدترین مباحث زیست شناسی می باشد كه كشفیات كلیدی در هر دو حوزه آزمایشگاهی و كلینیكی باعث گسترش استفاده از این سلول ها در حفظ حیات انسان ها گردیده است. جدیدترین روش های بیوتكنولوژیكی كه باعث توسعه دانش زیست شناسی سلولی و علم پزشكی در دهه آینده خواهد شد، بررسی موشكافانه تكنیك های لازم برای جداسازی و كشت سلول های بنیادی، به ویژه سلول های بنیادی انسانی و كاربرد آنها در درمان بیماری ها می باشد. امروزه دانش ما در این زمینه به حدی پیشرفت كرده است كه سلول های بنیادی انسانی دیگر عامل محدود كننده ای در تحقیقات زیست پزشكی نخواهد بود. درحال حاضر در كشور ما نیز تحقیقات گسترده ای در زمینه ابداع و توسعه این تكنولوژی ها در حال اجرا می باشد كه بی شك در دهه های آینده علی رغم امكان بروز بحث های جنجال برانگیز منجر به جهشی در دانش زیست شناسی سلولی خواهد شد.

علم درمان با سلول های بنیادی نویدهایی برای ایجاد روش های درمانی بر پایه سلول برای بیماری های خطرناكی چون دیابت، بیماریهای قلبی و ... با فراهم نمودن سلول های سالم برای جایگزینی بافت ها و اندام های بیمار به همراه داشته است. كمبود منابع فارسی كافی و در عین حال روان در زمینه سلول های بنیادی، ما را بر آن داشت تا با گردآوری این مجموعه بتوانیم سهمی هر چند كوچك در راستای معرفی و گسترش این دانش رو به رشد داشته باشیم. این نوشتار نظری اجمالی بر وضعیت كنونی تحقیقات روی سلول های بنیادی و درمان با این سلول ها را خواهد داشت و می تواند منبعی مفید برای اساتید و دانشجویان مقاطع مختلف زیست شناسی و علوم پزشكی و كلیه افراد علاقمند به درك یافته های جدید علمی در این زمینه باشد.

سلول های بنیادی چیست؟

مفهوم سلول بنیادی

مبحث سلول های بنیادی یكی از جذاب ترین موضوعات زیست شناسی در دورة كنونی است. با وجود پیشرفت های بسیار گسترده صورت گرفته و نیز سرعت یافتن كشفیات جدید دراین زمینه،‌مانند تمامی حوزه های در حال پیشرفت سایر علوم، هر یافته جدید چندین سؤال علمی تازه را در پی خواهد داشت. شاید بسیاری تصور كنند كه سلول های بنیادی، سلول هایی عجیب و غیر عادی هستند اما در حقیقت آنها بسیار ساده تر از سلول های دیگر میباشند.

سلول بنیادی سلولی است كه توانایی تكثیر و بازسازی خود را برای دوره های نامحدود و اغلب در تمامی طول مدت زندگی موجود زنده حفظ می كند. این سلول ها تحت شرایط مناسب و سیگنال های خاص قادرند به بسیاری از انواع سلول های سازنده بدن موجود زنده تمایز یابند. آنها نه تنها همان سلول هایی هستند كه در ساختمان رویان اولیه، منشأ تمامی سلول های بدن موجود زنده می گردند بلكه در بدن افراد بالغ نیز در برخی بافت ها بصورت پراكنده یافت شده اند و وظیفه نوسازی وترمیم بافت های بدن فرد بالغ را برعهده دارند. نمونه بسیار آشنای این روند، نوسازی مداوم سلول های خونی توسط سلول های بنیادی موجود در مغز استخوان، ترمیم لایه سطحی روده ها و لایه سطحی پوست می باشد. بنابراین بر خلاف تصور این سلول ها سلول هایی نیستند كه بطور مصنوعی تولید شوند، بلكه آنها به صورت طبیعی وجود دارند و تنها باید جدا شده و كشت داده شوند. البته باید گفت مشكلات و پیچیدگی های عمده این تكنیك مربوط به جداسازی و كشت این سلول ها می باشد. به بیان دیگر خود این سلول ها كشف جدیدی نیستند بلكه تكنولوژی تكثیر و تمایز كنترل شده آنها است كه بسیار جدید و بحث برانگیز می باشد. با تمام این اوصاف امروزه امكان برنامه ریزی مجدد برای تك تك سلول های بدنی فرد بالغ و تبدیل آنها به سلول های بنیادی در حال بررسی است.

كاربردها و اهمیت سلول های بنیادی

تحقیق روی سلول های بنیادی ما را به درك چگونگی تكوین یك موجود زنده از یك سلول منفرد قادر می سازد. همچنین این علم می تواند چگونگی جایگزین شدن سلول های آسیب دیده با سلول های سالم در بدن یك فرد بالغ را تشریح نماید. بخش دیگری از این دانش رو به رشد كه شاید هیجان انگیزترین بخش آن نیز به شمار می رود امكان درمان بر پایه سلول را كه اغلب به عنوان پزشكی نوسازی یا ترمیمی خوانده می شود بررسی می‌كند.

قبل از هر چیز شاید ضروری باشد اهمیت وجود این سلول ها برای آغاز و ادامه حیات موجود زنده مورد یادآوری قرار گیرد. در رویان 5-3 روزه كه بلاستوسیت نام دارد، سلول های بنیادی مسئول ایجاد سلول های ویژه ای از بافت های در حال تكوین هستند كه قلب، شش ها، پوست و انواع دیگر سلول های بدن را تشكیل می دهند. در بدن فرد بالغ نیز در برخی بافت ها مانند مغز استخوان، ماهیچه ها و مغز، سلول های بنیادی بصورت پراكنده حضور دارند و مسئول جایگزینی سلول های جدید به جای سلول هایی هستند كه از طریق فرسایش عادی یا آسیب های ناشی از جراحات یا بیماری ها از بین می روند.


فهرست مطالب:

مقدمه

سلول های بنیادی چیست

كاربردها و اهمیت سلول های بنیادی

ویژگی های منحصر به فرد سلول های بنیادی

سلول های بنیادی سلول هایی تمایز نیافته اند

انواع سلول های بنیادی

1- سلول های بنیادی جنینی

2- سلول های بنیادی بالغ

منابع و مآخذ

جهت دریافت فایل سلول های بنیادی و کاربرد و اهمیت آن ها لطفا آن را خریداری نمایید

قیمت فایل فقط 4,000 تومان

خرید

برچسب ها : سلول های بنیادی , سلول های بنیادی , تحقیق سلول های بنیادی , دانلود مقاله درمورد سلول های بنیادی , دانلود تحقیق سلول های بنیادی , تحقیق درمورد سلول های بنیادی , پروژه سلول های بنیادی , پروژه دانشجویی , دانلود پایان نامه , دانلود مقاله , دانلود پژوهش , دانلود تحقیق , دانلود پروژه

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر