امروز: شنبه 1 دی 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

گزارش کارآموزی واحد الفین پتروشیمی اراك

گزارش کارآموزی واحد الفین پتروشیمی اراكدسته: فنی و مهندسی
بازدید: 45 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 1489 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 79

گزارش کارآموزی واحد الفین پتروشیمی اراك در 79 صفحه ورد قابل ویرایش

قیمت فایل فقط 4,000 تومان

خرید

گزارش کارآموزی واحد الفین پتروشیمی اراك در 79 صفحه ورد قابل ویرایش


(( فهرست مطالب ))

عنوان


صفحه

الف - پتروشیمی اراك در یك نگاه


4

- هدف


4

- سهامداران


4

- تاریخچه


5

- تولیدات مجتمع


5

- موقعیت مجتمع


5

- تاریخچه احداث


5

- اهمیت تولیدات مجتمع


6

- خوراك مجتمع


7

- نیروی انسانی


7

- مصارف تولیدات مجتمع


8

- واحدهای مجتمع


9

- واحدهای سرویس های جانبی


10

- دستاوردهای مجتمع


11

- حفظ محیط زیست


11

- اسكان و امكانات رفاهی


12

ب _ تجهیزات


14

- شیر (VALVE)


14

- ظروف یا مخازن (VESSELS)


17

- مبدل حرارتی (HEAT EXCHANGER)


18

- پمپ (PUMP)


20

- بخار آب STEAM))


25

- مولد بخار (STEAM GENERATION UNIT)


26

- برجها (TOWERS)


28

ج – آشنائی با قسمتهای مختلف واحد الفین و نحوة كاركرد و شرایط عملیاتی آن :


32

- مبنای طراحی


33

- شرح پروسس


39

- شرح كنترل واحد


45

- سرویسهای جانبی


47

- مقررات پیشگیری از حوادث


50

- مخازن محصول :


52











د – واحد هیدروژناسیون بنزین پیرولیزP.G.H :


55

جزئیات عملیات :


58

- راكتور هیدروژناسیون


61

عملیات جداسازی :


73

- برج 1001 ( DEPANTANIZER )


73

- برج 1003 (DEHEXANIZER)


80

- برج 1002 (DEHEPTANIZER)


82

- جداول


85




پتروشیمی اراك در یك نگاه

هدف:

ایجاد یك مجتمع پتروشیمی جهت تولید مواد پایه ای و میانی با استفاده از خوراك اصلی نفتا وتبدیل آنها به فراورده های نهایی پلیمری و شیمیایی.

سهامداران :

1-  شركت ملی صنایع پتروشیمی

2-  شركت سرمایه گذاری بانك ملی ایران

3-  سازمان تامین اجتماعی

4-  سازمان بازنشستگی كشوری

5-  شركت سرمایه گذاری تدبیر

6-  سایر سهامداران

سرمایه نقدی شركت : 600 میلیارد ریال

تاریخچه :

مجتمع پتروشیمی اراك جهت تولید مواد پایه‌ای و میانی با استفاده از خوراك اصلی نفتا و تبدیل آنها به فراورده‌های نهایی پلیمری و شیمیایی با سرمایه نقدی حدود 600 میلیارد ریال احداث گردید . سهامداران آن ، شركت ملی صنایع پتروشیمی اراك و بانك ملی ایران كه 49 % از سهام را در اختیار دارد می‌باشند.
تولیدات مجتمع :

در ظرفیت كامل تولیدات مجتمع بالغ بر 1108000 تن مواد پایه‌ای ، میانی و نهایی می‌باشد كه نیاز بخش وسیعی از صنایع داخلی را تامین و مازاد فرآورده‌ها به خارج از كشور صادر می‌گردد.
موقعیت مجتمع :

مجتمع پتروشیمی اراك در جوار پالایشگاه اراك در كیلومتر 22 جاده اراك – بروجرد و در زمینی به وسعت 738 هكتار قرار گرفته است .
تاریخچه احداث :

این مجتمع یكی از طرح‌های زیربنایی و مهم می‌باشد كه در راستای سیاست‌های كلی توسعه صنایع پتروشیمی و با هدف تامین نیاز داخلی كشور و صادرات فرآورده‌های مازاد ایجاد گردیده است . این طرح در سال 1363 بتصویب رسید و پس از طی مراحل طراحی و نصب و ساختمان در سال 1372 فاز اول مجتمع در مدار تولید قرار گرفت .

در ادامه كار واحدهای دیگر مجتمع تكمیل گردید و هر ساله با راه‌اندازی سایر واحدها ، شركت بسوی بهبود مستمر و تولید بیشتر و متنوع‌تر پیش‌ میرود . در سال 1378 با بهره‌برداری از واحد اتانول آمین زنجیره تولیدات مجتمع تكمیل گردید .

از سال 1378 با تصویب هیئت مدیره و پس از بررسی‌های دقیق عملكرد مجتمع ، شركت در بازار بورس پذیرفته شد و واگذاری سهام آن آغاز گردید .

اهمیت تولیدات مجتمع :

از مشخصه های استثنایی مجتمع پتروشیمی اراك استفاده از داننش های فنی وتكنولوژی و فرآیندهای پیشرفته میباشد . تولیدات مجتمع بسیار متنوع و عمدتا گریدهای مختلف را شامل میشود. از لحاظ انتخاب خطوط تولید كمتر مجتمعی را میتوان یافت كه از مانند مجتمع پتروشیمی اراكتركیبی از تولیدات پلیمری و شیمیایی ارزشمند و حتی شاخه خاصی از تولیدات تولیدات نظیر سموم علف كش ها  را یكجا داشته باشد. مجتمع پتروشبمی اراك از لحاظ تنوع , ارزش فرآورده ها و نقش حساس آن در تامین نیاز صنایع مهم كشور كم نظیر
می باشد.

خوراك مجتمع :

خوراك اصلی مجتمع نفتای سبك و سنگین است كه از پالایشگاه اصفهان واراك از طریق خطوط لوله تامین می شود . خوراك دیگر مجتمع گاز طبیعی است كه از خط لوله سراسری مجاور مجتمع اخذ می گردد . ضمنا حدود 6000 تن آمونیاك و حدود 153000 تن در سال اكسیژن در واحد جداسازی هوا در مجتمع تولید
می گردد.

نیروی انسانی :

كل نیروی انسانی شاغل در مجتمع بالغ بر 1847 نفر می باشد كه حدود 1280 نفر فنی و 567 نفر ستادی میباشد . بر اساس سیاست كلی دولت جمهوری اسلامی ایران بخشی از كارها به بخش خصوصی واگذار گردید كه در این راستا چندین شركت شامل 1000 نفر نیرو در بخشهای خدماتی تعمیراتی وغیره در مجتمع فعالیت دارند.





 مصارف تولیدات مجتمع :
مصارف تولیدات مجتمع بسیار متنوع ودارای طیف گسترده است . در بخش تولیدات شیمیایی كلیه فراورده ها شامل اكسید اتیلن / اتیلن گلایكلها – اسید استیك / وینیل استات – دو اتیل هگزانول و بوتانلها و اتانل آمینها به اضافه سموم علف كشها  كاملا در كشور منحصر به فرد می باشد و نیاز صنایع

مهمی را در كشور تامین نموده و مازاد آنها به خارج صادر می شود .

در بخش پلیمری نیز فراورده های ارزشمند و استراتژیك انتخاب شده كه بعنوان نمونه می توان گرید های مخصوص تولید سرنگ یك بار مصرف – كیسه سرم –بدنه باطری – گونی آرد – الیاف و همچنین ماده اولیه ساخت بشكه های بزرگ به روش دورانی و نیز گرید مخصوص تولید لوله های آب و فاضلاب   و گاز و لاستیك P.B.R را می توان نام برد .

اولویت مصرف فرآورده های مجتمع برای تامین نیاز صنایع داخل كشور است . در ارتباط تولیدات  مجتمع سهم بسزایی در تامین نیاز صنایع پایین دستی دارد به نحوی كه نیاز بالغ بر 5000 واحد پایین دستی را تامین می كند.






«  شرح پروسس »

به طور معمول  نفتای  سبك و سنگین از طریق دو خط مجزا از پالایشگاه مجاور دریافت می گردد. جریان  نفتای سبك از طریق خط 10//-86-LG2 دریافت و توسط  FQT-001 اندازه گیری ودر 8تانك سقف گنبدی به شماره های 86-TK-01A/H كه ظرفیت هر كدام 3600 m3  می باشد ذخیره می گردد.

ظرفیت كل مخازن ذخیره سازی نفتای سبك طوری در نظر گرفته شده است كه خوراك واحد الفین در حالت 100% رابه مدت 10 روز تأمین كند.

جریان برش C6 از واحد بوتن 1 دریافت شده  وبا نفتای سبك دردرون مخازن مربوطه مخلوط می گردد تانكها طوری طراحی شده اند كه فشار بخار نفتا رادر حداكثر دمای محیط بتوانند تحمل كنند به همین منظور هرمخزن به یك pressure  Relief  Valve مجهز گردیده كه عمل تخلیه بخارات از طریق Collection   header به Blow  Down صورت می گیرد .فشار داخل مخازن در محدوده 0.2-0.4  bar  نگهداری می شود. همچنین هر مخزن  به یك شیر اطمینان مجهز شده است  تادر مقابل افزایش فشار محافظت شود كه این شیر اطمینان در هنگام عمل به اتمسفر باز می شود.

در فصل سرما نفتای انباشته شده در مخازن ممكن است تا دمای خیلی پایین سردشوند (حداقل دمای طراحی شده -16oc) فشار بخار نفتای سبك در دمای پائین كمتر از فشار اتمسفر می شودوبه منظور جلوگیری از ایجاد خلاء درون تانكها هر مخزن به یك شیر كنترل فشار محهز شده است كه هر وقت فشار درون  هر مخزن به كمتر از فشار تنظیمی شیر كنترل  فشار برسد از طریق همین شیر كنترل  ، نیتروژن به درون مخزن  تزریق می شود . اگر چنانچه اشكالی یا نقصی  در این شیر بوجودآید  وعمل نكند  یك Breathing  Valve  روی هر مخزن نصب شده است   كه با تزریق هوا  به داخل مخزن از ایجاد خلاء جلوگیری می كند  هر مخزن  به نشان دهنده های سطح  مایع كه به صورت  محلی ونیز  در اطاق  كنترل  نصب شده اند  و همچنین  به سیستم اخطار  سطح پایین  مایع و سیستم  اخطار سطح بالای مایع مجهز می باشد  علاوه  براین یك  Very high Level Swich در نظر گرفته شده  كه برای بستن  Solenoid  Valve  كه روی خط تغذیه 10//-86-LG3 نصب شده است  بكار می رود همچنین  یك Very  Lowe  Level Swich در مواقعی كه  سطح مایع خیلی پایین است پمپ انتقال  86-p-00-01  را از سرویس  خارج می كند تاپمپ  در مقابل  كاویتاسیون محافظت شود هر مخزن به نشاندهنده های  فشار ودمای محلی  و نشانده هایی ككه در اطاق  كنترل نصب شده اند  ونیز به سیستم  اخطار فشار بالا وپایین مجهز می باشد جریان نفتای  سنگین  از طریق  خط

 8//-86-HG2  دریافت و توسط  FQT-004  اندازه گیری می شود. ودر دو مخزن سقف شناور  86-TK-02 A/B  كه ظرفیت هر كدام  1100m3  می باشد ذخیره می گردد ظرفیت  كل مخازن ذخیره سازی  نفتای سنگین  طوری  در نظرگرفته شده است كه خوراك  واحدالفین  رادر حالت  100%   كاركرد به مدت10 روز تأمین كندهر  دومخزن  نفتای سنگین  به نشاندهنده های سطح  و سیستم  اخطار  بالا یا پایین  بودن  سطح مایع  مجهز شده اند  علاوه براین برای جلوگیری  از خطر  لبریز شدن  نفتای سنگین  یك Very high Level Swich در نظر گرفته شده است  كه باعث بسته شدن Solenoid  Valve  می شود  دمای نفتای  درون مخازن  توسط دستگاههای  نشاندهنده  در اتاق كنترل  ودر محل  نشان داده  می شود. نفتای سبك  از طریق 12//-86-LG 22 توسط پمپهای انتقال  86-P-00-01 A / B  كه از نوع پمپهای عمودی  سانتری فوژ هستند  مكیده شده  واز طریق  خط 6//-86-LG 23 به واحد الفین فرستاده می شود.

خطوط تخلیه  هردو پمپ بوسیله خط 2//- 86 – LG 34  به مخازن متصل
می شوند و همچنین خطوط برگشتی  (Recycle) هردو پمپ كه مجهزبه
فلو اریفیسهای  fo-031 /032می باشند  توسط  خط  4//-86-LG 24 به مخازن متصل  می شوند از دو خط  ذكر شده  هنگام راه اندازی  پمپ  برای تخلیه  بخارات  و برالی رسیدن  فشار پمپ  به فشار عملیاتی  نرمال استفاده  می شود پمپها  در مقابل  كاهش زیاد  جریان  می بایست محافظت  شوند به همین منظور  اگر مقدار  دریافت نفتای  سبك  توسط واحد الفین  از واحد مخازن  به كمتر از حداقل  ظرفیت  پمپهای  ارسالی  نفتای سبك  برسد كنترل  كننده FIC-002 با بازكردن  كنترل ولو  FV-002 مازاد نفتای سبك  مورد نیاز  الفین  رااز طریق  خط برگشتی  به مخازن برمی گرداند  (منظور از حداقل ظرفیت  پمپ 30% ظرفیت طراحی شده  برای پمپ می باشد)  نفتای سنگین از طریق خط 3// -86 –HG 9  توسط پمپهای  86-P-00-02 A/ B  كه از نوع پمپهای  سانتری فوژی افقی می باشند مكیده شده  واز طرق خط  3// -86 –HG 18 به  Daily Tank  واز طریق خط 3// -86 –HG 10 به واحد الفین منتقل می شود .همچنین این پمپها مانند  پمپهای  ارسال نفتای سبك می بایست از كاهش  زیاد  Flow محافظت شوند به همین منظور  اگر مقدار مورد نیاز  نفتای سنگین برای واحد  الفین كاهش  یابد  كنترل كننده  جریان FIC-003  از طریق  خط برگشتی  نفتای سنگین مازادرا به مخازن برمی گرداند در شرایط نرمال  برای هر دونوع  خط برگشتی نفتای سنگین  مازادرا  به مخازن برمی گرداند در شرایط  نرمال برای  هردو نوع  نفتا  یكی از مخازن  در حال  خالی شدن  وهم زمان  یكی دیگر  در حال پرشد ن  می باشد  و بقیه مخازن  نفتای سبك  در ظرفیت  كاملاً پر  نگه داشته  می شوند.

در حالتی  كه نفتا از پالایشگاه  مجاور مجتمع  قابل استفاده  نباشد می بایست  همان مقدار  نفتای  مورد نیاز  مجتمع را از پالایشگاههای دیگر  وارد كنیم  به همین منظور  برای دریافت  نفتا از پالایشگاههای دیگر سیستم  un Loding  پیش بینی شده است  كه در این  سیستم نفتا  از تانكرهای  جاده ای  تخلیه  وبه مخازن  مربوطه ارسال می گردد. این سیستم شامل  چهار پمپ 86-p-00-03 A /D  است كه ظرفیت  هریك از این  پمپها  60 m3/hour می باشد (معمولاً سه پمپ در سرویس و یك پمپ یدكی است) هر كدام از این پمپها مجهز به یك خط

(Suction  Line)  است  وهر خط مكش به دو اتصال دهنده موقت كه هر یك  به راحتی  وبه سرعت  به یك تانكر  جاده ای متصل می شوند مجهز می باشد به این طریق  هنگامی كه  یك تانكر  درحال خالی شدن  می باشد تانكر دوم  (كه قبلاً به وسیله اتصال دهنده های وقت  به خط مكش متصل شده است ) آماده تخلیه
می باشد  حداقل زمان مجاز  برای  در سرویس  قرارگرفتن  هر پمپ 45 دقیقه درهر ساعت  می باشد كه مقدار دبی (Flow rate) متوسط هر پمپ برابراست با  :

كه  در این حالت  دبی كل  برای سه پمپ   می باشد. وچهارمین پمپ در حالت یدك (spare) قراردارد به دلایل  ایمنی فشار بخار نفتای سبك واردشده  به وسیله تانكرها بایستی كمتر از 0.5 bar باشد برای رعایت  ایمنی  سیستم یك panel محلی  برای  سیستم  در نظر گرفته شده است   كه تا اتصال زمین  برقرار نشود  از panel   نمی توان استفاده كرد  واین موضوع  باعث  رعایت  اجباری  موارد  ایمنی  خواهد شد.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        

برای اینكه پمپها هنگام تخلیه تانكرها درمقابل كاویتاسیون محافظت شوند  برای سیستم  Lowe  Flow Swich در نظر گرفته شده است. كه بعد از خالی شدن تانكرپمپ  را از سرویس خارج  می كند. در سیستم  تخلیه نفتا ، نفتای تخلیه شده ممكن است  همزمان به دو مخزن ذخیره سازی  نفتای سبك و سنگین فرستاده شود نفتای سبك از طریق  خطهای  :

10//-86-LG 1 و 10//-86-HG 2 وپس از اندازه گیری بوسیله FQT-004  به مخازن مربوطه فرستاده می شود.



قیمت فایل فقط 4,000 تومان

خرید

برچسب ها : گزارش کاراموزی واحد الفین پتروشیمی اراك , کاراموزی واحد الفین پتروشیمی اراك , کارورزی واحد الفین پتروشیمی اراك , دانلود گزارش کارآموزی واحد الفین پتروشیمی اراك , واحد الفین پتروشیمی اراك , واحد الفین , پتروشیمی , اراك

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر