امروز: شنبه 1 دی 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

گزارش کارآموزی در شركت تعاونی تولید كشاورزی

گزارش کارآموزی در شركت تعاونی تولید كشاورزیدسته: علوم پایه
بازدید: 58 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 40 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 23

گزارش کارآموزی در شركت تعاونی تولید كشاورزی در 23 صفحه ورد قابل ویرایش

قیمت فایل فقط 4,000 تومان

خرید

گزارش کارآموزی در شركت تعاونی تولید كشاورزی در 23 صفحه ورد قابل ویرایش



فهرست مطالب



تاریخچه سازمان: 1

نمودار سازمانی و تشكیلات: 1

نوع محصولات تولیدی یا خدمات: 2

امور جاری در دست اقدام توسط كار آموز: 2

برنامه های آینده كار آموز: 3

گندم: triticum spp.. 3

عملیات تهیه زمین: 3

خاك: 5

ویژگیهای بذر: 5

خلوص بذر: 5

قوه نامیه بذر: 6

تراكم بوته: 8

میزان مصرف بذر: 8

فواصل میان ردیفها: 10

عمق كاشت: 10

زمان كاشت گندم: 10

بیماریهای بذر. 12

تغذیه گندم: 13

ازت: 14

كود فسفر: 15

كود پتاسه: 17

زمان مصرف كودهای شیمیایی.. 18

جو: Hordeum Vulgar. 18

خاك: 18

ویژگیهای بذر جو: 19

میزان بذر: 19

زمان كاشت: 19

روش كاشت جو: 20

عمق كاشت: 20

بیماریهای بذر: 20

سیاهك سخت جو: Ustilago hordei 21

تغذیه جو: 21

كلزا: 22

آماده سازی زمین و كاشت: 22

ارقام مناسب كلزا: 22

خاكهای مناسب كلزا: 23

خصوصیات بذر كلزا: 23

میزان بذر: 23

عمق كاشت: 24

زمان كاشت: 24

تغذیه كلزا: 24

آبیاری كلزا: 25

كنترل علف هرز: 26

دلایل ارجحیت تولید كلزا و توجه كشاورزان به آن: 27


تاریخچه سازمان:

موضوع جامعه شناسی روستا یی بر اصل زمین و مالكیت آن استوار می باشد.

با عنایت به اینكه در روستاهای كشور اراضی به صورت خرد و پراكنده می باشند در سال 1341 تا 1351 قانون اصلاحات ارضی در /3 مرحله در كشور به اجرا گذاشته شد و یكی از پیامد های آن تشكیل تعاونیها ی تولید با اهداف ساماندهی اراضی و یكپارچه سازی و یكجا كشتی محصولات و در نهایت افزایش تولید و در آمد و كاهش هزینه ها و كوتاه شدن دست دلالان و واسطه ها و نظارت متمركز توسط مدیر عامل شركت بر اراضی و بازاریابی محصولات می باشد.

شركت تعاونی تولید كشاورزی همت یكی از تعاونیهای تولید كه در سال 1375 تاسیس گردیده كه در 8 كیلومتری غرب شهرستان آق قلا در روستای صحنه سفلی واقع شده است كه دارای 196 عضو با پوشش دو هزار هكتار زمین می باشد.


نمودار سازمانی و تشكیلات:

اركان شركت عبارتند از:

1 – مجمع عمومی (نمایندگان گروهای تعاونی): كه به پنج گروه تقسیم می شود كه هر گروه دارای دو نماینده می باشد و در مجموع ده نماینده گروه می باشد.

2 – هیئت مدیره: كه در برنامه ریزی و طرح پیشنهادات دخالت دارند. این شركت پنج هیئت مدیره دارد كه از بین آنها یكی به عنوان رئیس هیئت مدیره انتخاب می شود و در راس آنها مدیر عامل شركت كه مجری مصوبات هیئت مدیره و همچنین دستورالعملهای ابلاغی از طرف سازمان جهاد كشاورزی می باشد.
نوع محصولات تولیدی یا خدمات:

نوع محصولاتی كه در این شركت تولید می شود عبارتند از گندم جو پنبه گلزا و گیاهان جالیزی می باشد.

خدماتی كه در این شركت انجام می شود بر اساس اصل بنا شدن این شركت آبرسانی به وسیله پمپاژهای برقی و از طریق كانالهای اصلی و فرعی به مزارع كشاورزان می باشد. علاوه بر آبرسانی به مزارع توزیع نهادهای كشاورزی اعم از كودهای شیمیایی انواع بذرها گندم و جو كلزا و پنبه توزیع سموم شیمایی را نیز انجام می دهد.

علاوه بر توزیع نهاده ها نظارت كامل بر مراحل كاشت داشت و بر داشت

كشاورزان عضو شركت را نیز بر عهده دارد.



امور جاری در دست اقدام توسط كار آموز:

وظایف من در آنجا با توجه به اینكه در ابتدای فصل كاشت غلات و كلزا در شركت حضور داشتم در امر بر گزاری كلاسهای به كشاورزان و توزیع كودهای شیمیایی و سموم ضد عفونی به مدیر عامل و كارشناس شركت كمك كردم و همچنین در سطح مزارع به همراه كارشناسان شركت در امر نحوه آماده سازی بستر و همچنین نحوه كاشت مزارع مشاركت داشتم.



برنامه های آینده كار آموز:

نظارت بر سركشی در مراحل داشت و بر داشت در دو هزار هكتار از اراضی

تعاونی تولید همت به همراه كار شناسان شركت می باشد.نكاتی كه در مورد كاشت هر یك از گیاهان رعایت شود به تفضیل توضیح می دهیم.


گندم: triticum spp
عملیات تهیه زمین:

زمان و شیوه های تهیه بستر بذر بستگی به میزان سنتی یا مكانیزه بودن زارعت. رژیم بارندگی منطقه و چرخش زراعی دارد. خاكی كه در آن گندم پائیزه كشت
 می گردد نباید بسیار زیاد ریز باشد و همچنین باید به اندازه كافی نشست كرده باشد از علفهای هرز پاك شده و غنی از مواد غذایی بوده و تهویه خوبی داشته باشد.

امروزه روند آماده كردن زمین برای كاشت با به كاربری كم و یا بدون استفاده از ادوات و ماشینهای معمول خاكورزی شخم مورد توجه می باشد. دلایل این موضوع بسیار است و از آن جمله صرفه جویی در وقت و سوخت، كاهش تردد ماشین بر روی خاك و جلوگیری از صدمات احتمالی فشردگی خاك و جلوگیری یا كاهش آبشویی و بادشویی. این روش بسته به شرایط مختلف اقلیمی و خاك و نوع محصولات و فراهم بودن ماشینها می تواند به صورتهای مختلف انجام گیرد. البته نباید لزوم بكار گیری ماشینها و ادوات پیشرفته ای را كه در شرایط مناسب زراعی می تواند باعث رشد و توسعه بهتر محصول و ازدیاد تولید گردند از نظر دور داشت. بلكه لازم است با توجه به شرایط اقلیمی، خاك زراعی، امكانات تكنیكی و توان اقتصادی زارع. مناسب ترین روش و ماشین را به كار برد. روند استفاده از روشهای یاد شده را در یك سیستم كشاورزی كه مبتنی به شرایط حاكم بر تولید مطلوب و امكانات و اختیارات باشد می تواند به صورت زیر باشد.

1-   استفاده از انواع گاو آهن در آماده كردن زمین و آماده سازی ثانویه همراه با كاشت بذر.

2- عدم استفاده از گاوآهن در آماده كردن اولیه خاك و استفاده از دستگاههای مركب مثل چیدن در زمینهایی كه خاك سطح الارضی كمتر باشد از روش دوم استفاده می شود. در روش دوم به علت خاكورزی كم باقیمانده گیاهان چه رویشهای طبیعی و چه كلش و ریشه و ساقه محصول قبلی چندان و یا یطور كلی با خاك مخلوط نمی شود و اگر چه اثر خود را به عنوان هوموس نمی تواند به طور كامل اعمال نماید ولی می تواند به عنوان پوشش گیاهی در جلوگیری از فرسایش آبی و بادی در مناطق مستعد این پدیده موثر باشد كه خود از مزایای این روش است.

لازم به ذكر است كه به هر صورت برای جبران كمبود مواد غذایی و حاصلخیزی خاك لازم است طبق توصیه های علمی و عملی از كودهای شیمیایی استفاده كرد و به هر صورت در بسیاری موارد هوموس تنها نمی تواند جبران این كود این كود باشد هر چند از نظر فیزیكی تاثیر مثبتی بر خاك می گذارد به هر حال اگر چه آمار و ارقام دقیق و مشخص در تاثیر و به كار گیری روشهای كم خاكورزی بر ازیاد و محصول تا كنون ارائه نشده ولی شواهد و مشاهدات و اثرات جنبی این روش در حال حاضر چنین تكنیك هایی را در اغلب موارد مطلوب و قابل قبول ساخته است.


خاك:

بهترین خاك برای تولید عملكرد بالا، اراضی لومی، لومی رسی و لومی شنی كه زهكشی در آنها بخوبی صورت می گیرد می باشد.

ُگندم در زمینهای دارای حالت قلیایی و اسیدی زیاد رشد ضعیفی دارد و عملكرد آن پائین است. مناسبترین ph برای گندم 5/7 – 6 می باشد.


ویژگیهای بذر:

بذرهای گندم پائیزه جهت كاشت باید سازگار به شرایط نا مساعد محیطی، مقاوم به بیماریها، عاری از بذور علفها هرز باشد. از طرف دیگر یكسان و سالم بوده و وزن هزار دانه، درجه خلوص و قدرت جوانه زنی (ارزش مصرف بذر) بالایی داشته باشد.


خلوص بذر:

منظور از خلوص بذر همان خالص بودن بذر است. بذری كه برای كاشت استفاده می شود باید عاری از هر گونه آلودگی های فیزیكی و ژنتیكی باشد.

1-   خلوص فیزیكی بذر: آلودگیهای فیزیكی در بذر به دو دسته تقسیم می شود.

الف) مواد بی آزار: كه شامل چوب، بقایای گیاهی، سنگ، كلوخ و دانه های شكسته است این مواد در صورت كشت شدن نیز به بذر اصلی صدمه نمی زنند ولی وضع ظاهری بذر، بذر نا مرغوب و حجم آنرا زیاد می سازد.

ب) مواد مضرر: مواد فیزیكی مضرر شامل تخم علفهای هرز، تخم یا شفیره حشرات و آفات بذر گیاهان دیگر می باشد كه حتما باید از داخل بذر جدا شود.

بهترین راه برای جدا كردن مواد فیزیكی بذر استفاده از دستگاه بوجاری است ناخالصی ژنتیكی:از خطرناكترین و مضرترین آلودگیهاست كه در اثر اختلاط چند ژنو تیپ یا واریته با یكدیگر حاصل می شود. بعنوان مثال اگر چند رقم گندم با یكدیگر مخلوط شوند در صورت كاشته شدن مزرعه به فرم ناجوری در خواهد آمد. ممكن است یكی زودرس و دیگری دیررس، یكی پا بلند و دیگریی پا كوتاه، یكی آبی و دیگری دیم كه در مجموع باعث كاهش عملكرد می شوند.


قوه نامیه بذر:

منظور از قوه نامیه بذر همان خاصیت زنده بودن بذر است كه از طریق شمارش جوانه های زده شده در صد بذر بدست می آید.

عوامل و دلایل زیادی هستند كه بر میزان جوانه زنیبذر موثرند ولی مهمترین دلایلی كه بر قوه نامیه بذر اثر می گذارند عبارتند از:

1- سرعت جوانه زنی: یعنی بذر ممكن است جوانه بزند ولی مدت زمانی كه طول می كشد تا گیاهچه خارج شود اگر طولانی باشد مطلوب نیست. هر چه مدت زمان جوانه زنی بیشتر طول بكشد امكان حمله آفات و بیماری خاكزی به گیاهچه افزایش می یابد. همچنین مزرعه از سبر یكنواختی بر خواردار نخواهد بود. بنابراین هر چه زمان یا سرعت جوانه زدن بیشتر باشد برای ما مطلوب تر خواهد بود. (سرعت جوانه زنی مطلوب این است كه بذرها بتوانند در نصف مدت لازم برای جوانه زدن سبز نمایند) در این صورت سبز مزرعه یكنواخت، پوشش گیاهی همسان و ابتلاع به بیماری خاك در جوانه كاهش می یابد.

2- توان رویش بذر: یك بذر ممكن است جوانه بزند ولی توان یا نیروی خروج از خاك را نداشته باشد و یا در شرایط سخت نتواند بخوبی سبز كند بنابراین

3- سبز شدن در آزمایشگاه ملاك خوبی نیست و باید توان نیروی بذر برا ی سبز شدن تحت شرایط شبیه به مزرعه نیز آزموده شود.

4- سن بذر: هر چه سن بذر یا عمر بذر افزایش یابد به دلیل آنكه بذر تنفس می كند بنابراین مقدار موثری یا زیادی از مواد داخل بذر مصرف می شود. بنابراین از توان رویشی و قوه نامیه بذر طی سالها كاسته می شود. یك بذر حتی در بهترین شرایط بیش از چند سال عمر نمی كند و پس از چند سال دیگر قوه نامیه ندارد. عمر بذر گندم حداكثر 5-3 سال است.

5- ریزی و درشتی بذر: هر چه بذر درشتر باشد سرعت جوانه زنی آن بیشتر و توان رویشی آن نیز بیشتر است و بذرهای ریز عكس این قضیه هستند. بذرهای متوسط برای بذركاری بیشتر استفاده می شود. در شرایط دیمزار و سخت كه خاك اجازه نمی دهد به راحتی بذر سبز شود بهتر است بذر از نوع درشت باشد تا قدرت و سرعت بیشتری برای سبز شدن داشته باشد.


تراكم بوته:

در گندم پائیزه همانند دیگر غلات پائیزه تراكم بوته در واحد مسطح به هنگام رسیدن به وسیله تعداد سنبله ها در یك متر مربع مشخص می شود. افزایش عملكرد بستگی بسیار زیادی به تراكم سنبله به هنگام برداشت دارد.

در شرایط محیطی مناسب دانه های سبز شده در یك متر مربع می بایست
 ُ700-600 سنبله قابل برداشت را تولید نمایند.

چنانچه عملكرد یك سنبله 8/0 تا 9/0 گرم باشد عملكرد به 5600– 4800یا 6300- 5400 كیلوگرم در هكتار خواهد رسید برای اینكه بتوان یك چنین تراكمی را ایجاد نمد می بایست 600- 400 دانه جوانه زده در یك مترمربع داشته باشیم. تعداد سنبله های برداشت شده در مترمربع بستگی به واریته دارد زیرا هر واریته تراكم خاصی می پذیرد.

تعداد دانه های سبز شده در مترمربع یستگی به رطوبت خاك، تهیه زمین (بسته بذر) و تاریخ كاشت دارد.
بیماریهای بذر

بیمایهای كه از طریق بذر منتقل می شوند عبارتند از:

1-  سیاهك پنهان گندم:tilltia foetida

بیماری سیاهك پنهانكه در اصطلاح محلی به آن سیاهچه یا كورك نیز نامیده می شود. میزان خسارت این سیاهك در مناطق آلوده كشور 15-10 در صد محصول و گاهی بیشتر بر آورد گردیده است.

علائم بیماری: سیاهك پنهان یا مخفی گندم تا موقعی كه خوشه گندم ظاهر نشود قابل تشخیص نیست. بوته های مبتلا معمولا حدود چند سانتی متر كوتاهتر از بوته های سالم می باشند و گاهی ممكن است به نصف و یا یك چهارم تقلیل یابد. ریشه گیاه آلوده كاملا رشد نمی كند و پنجه زنی یوته ها

افزایش می یابد. در گلهای آلوده مادگی درازتر و تخمدان بلند و پهن تر و به رنگ سبز تیره می باشند. در صورتی كه تخمدان سفید رنگ است علائم بیماری با ظهور خوشه های آلوده مشخص تر می شود. رنگ خوشه های الوده به جای سبز، مایل به آبی هستند.

روش مبارزه:

چون قارچ عامل بیماری در داخل جنین بذر قرار دارد بنابر این ضد عفونی با سموم قارچ كش غیر سیستمیك موثر واقع نمی شود و برای این منظور از سموم سیستمیك مانند: ویتا واكس و یا كار بوكسین تیرام به نسبت 2 در هزار استفاده می شود.

2-   بیماری پوسیدگی برفی گندم: Fusarium nivala (نیوالا فوزاریوم)

این بیماری یكی از بیماریهای مهم گندم در مناطق معتدل و نیمه گرمسیری است كه قارچ عامل بیماری سبب پوسیدگی ریشه، طوقه، ساقه و هوچنین سبب خشك شدن و از بین رفتن سنبله های گندم می شود.

علائم بیماری:

اگر آلودگی اولیه از طریق بذر باشد، گیاهچه ها ممكن است از بین برود و یا كوتاه بماند اما اگر آلودگی بذر زود نباشد علائم بیماری به صورت لكه های كوجك بیضی شكل قهوهای رنگ روی ریشه ها، غلاف برگ پائینی یا میانگره زیر طوقه ظاهر می شود، اگر لكه ها زیاد باشند ممكن است دراز و بهم بپیوندند تا حدی كه تمام میانگره زیر طوقه به شدت فشرده،قهوه ای یا تقریبا سیاه شود. عامل بیماری ممكن است برگ، خوشه و دانه را نیز مورد حمله قرار دهد.

روش مبارزه:

ضد عفونی بذر با یكی از سموم قارچ كش سیستمیك مانند دیویدند، ویتا واكس، ویتا واكس تیرام به نسبت دو در هزار می باشد.


تغذیه گندم:

عملكرد بالای دانه نیاز به مواد غذائی دارد. در میان گیاهان زراعی گندم پائیزه نسبت به پخش كودها واكنش مثبتی از خود نشان می دهد. كه این كودها به ترتیب عبارتند از:
ازت:

میزان مصرف كود از ته در گندم kg 75-50 ازت خالص در هكتار است.

مهمترین كودهای ازته عبارتند از:

1-   سولفات آمونیم: این تركیب از آمونیاك و اسید سولفوریك بدست می آید.

این كود اسیدزا است یعنی وقتی به خاك اضافه شود خاك را تا حدودی به سمت اسیدی شدن پیش می برد. این كود به عنوان بهترین كود شیمیائی ازته برای خاكهای قلیائی و آهكی در ایران معرفی شود، زیرا هم اسیدزا است و هم مقداری گوگرد دارد كه یك عنصر غذائی بحساب می آید. چون ازت این كود به صورت آمونیوم (NH4)می باشد. بنابر این با روش تبادلی به رسها متصل شده و در نتیجه كمتر از كودهای دیگر از خاك شسته می شود.

سولفات آمونیم دارای حدود 21% ازت و 24% گوگرد است. از نظر قیمت واحد ازت یكی از گرانترین كودهای ازته به حساب می رود. ولی با توجه به مزایائی كه دارد مقدار قابل توجهی از آن در ایران مصرف می شود.

2- اوره: این كود از تركیب آمونیاك و گاز كربنیك در شرایط خاص تولید می شود. در صد ازت این كود بیش از 2 برابر ازت سولفات آمونیم است. ولی قیمت آن حدودا 5/1 برابر آن است. بنابراین اوره از نظر قیمت واحد ازت مناسب ترین كود ازته محسوب می شود. این كود در خاك در اثر آبگیری یا هیدرولیز تولید كربنات آمونیوم نموده و آمونیوم حاصله می تواند مستقیما مورد استفاده گیاه قرار گیرد. همچنین می تواند توسط موجودات ذره بینی

خاك به نیترات (NO3) تبدیل شده سپس به مصرف گیاه برسد.در اثر نیتراتی شدن ازت كود اوره خاك محیط كود به طرف اسیدی شدن میل می كند ولی قدرت اسیدزائی این كود به اندازه كود سولفات آمونیوم نیست.

مزایای كود اوره علاوه بر ارزانتر بودن قیمت واحد ازت عبارتند از:

خاصیت اسید زائی آن، عرضه عنصر ازت به صورت آمونیم و در صد زیاد ازت آن است. اوره به صورت دانه های مروارید شكل كوچك عرضه می شود كه اصطلاحا به آن كود شكری نیز اطلاق می شود. بیش از 90% ازت مورد مصرف در ایران از طریق مصرف اوره تامین می شود و كشاورزان ایران اوره را بهتر از سایر كودهای ازته می شناسند.
آماده سازی زمین و كاشت:

قرار گرفتن بذر در بستر مناسب از اقدامات اولیه جهت نیل به تولید بالا میباشد. زیرا در این حالت پوشش كافی در مزرعه برای استفاده بهینه از شرایط محیطی فراهم میشود. لذا برای تهیه مناسب بستر بذر، انجام عملیات زیر ضروری است.

بعد از برداشت محصول قبلی، در صورت امكان، زمین مورد نظر آبیاری گردیده و پس از گاو رو شدن بوسیله گاو آهن برگرداندار شخم زده میشود. جهت خرد شدن كلوخ ها و بقایای محصول قبلی و همچنین یكنواخت شدن وضعیت خاك مزرعه، زمین مورد نظر دیسك و ماله زده میشود سپس اقدام به كودپاشی (كود ازته و تمامی كود فسفره و پتاسه مورد نظر) و پخش علف كش به طور یكنواخت در سطح مزرعه میشود. و به وسیله دیسك سبك كود و علف كش با خاك مخلوط میگردد.


ارقام مناسب كلزا:

در استام گلستان ارقامی كه به منظرو كاشت استفاده میشوند عبارتند از:

Hyola 4.1 (هیولا 4.1)، Hyola 3.8 (هیولا 3.8) و رقم 500 Option میباشد.


خاكهای مناسب كلزا:

از خاك رس سنگین تا خاكهای شنی سبك یا زمینهای پوشیده از خاكستر آتشفشان كاشته میشود. اما زمینهایی كه بعد از باران سله میبندند مناسب نیستند. زیرا بذر آن كوچك بوده و ممكن است گیاهچه نتواند در هنگام خروج زمین را بشكافد.

PH مناسب خاك 8-5/5 میباشد كلزا نسبت به شوری متحمل بوده، زهكشی خوب در اراضی سنگین (خاك رس) مناسب اند.


قیمت فایل فقط 4,000 تومان

خرید

برچسب ها : گزارش کاراموزی در شركت تعاونی تولید كشاورزی , کاراموزی در شركت تعاونی تولید كشاورزی , کارورزی در شركت تعاونی تولید كشاورزی , دانلود گزارش کارآموزی در شركت تعاونی تولید كشاورزی , شركت تعاونی , تولید , كشاورزی

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر