امروز: شنبه 1 دی 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

بررسی وجود چگونگی رابطه بین بیکاری با افسردگی

بررسی وجود چگونگی رابطه بین بیکاری با افسردگیدسته: روانشناسی و علوم تربیتی
بازدید: 63 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 55 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 45

مهمترین عوامل ایجاد کننده افت تحصیلی از دیدگاه معلمان عبارت بوده است از 1 ضعف انگیزه و بی هدفی دانش آموزان، 2 توجه روزافزون به مد و آرایش، 3 عدم اعتماد به نفس، 4 عدم ارتباط صحیح با دبیران و کم توجهی بعضی از دبیران به جوانان پر تلاش

قیمت فایل فقط 3,900 تومان

خرید

بررسی وجود چگونگی رابطه بین بیکاری با افسردگی

چكیده :

هدف پژوهش بررسی وجود چگونگی رابطه بین با بیکاری با افسردگی در بین دانشجویان دانشگاه آزادایذه در سال 90-89 شهرستان ایذه می باشد.  بررسی و یافتن ارتباط و ماهیت آن از این جهت با اهمیت است که به سیاستگذران در جهت اتخاذ سیاستهای اقتصادی راهکارهای مفید را ارائه می دهد . روش پژوهش در این تحقیق ابتدا با استفاده از اطلاعات مرسوم به شیوه کتابخانه ای مروری بر ادبیات مربوط به بیکاری و متغیرهای مؤثر در بازار کار داشته و سپس جهت استنباط و آزمون فرضیه ها و پاسخ به سؤالات به برآورد و تجزیه و تحلیل مدل پرداخته شده است . تکنیک های مورد استفاده در تجزیه و تحلیل داده عبارتند از : از انگل - گرنجر ، الگوی خود توضیح با وقفه های گسترده و ا لگوی تصحیح خطای برداری یوهانسون - جوسیلیوس نتایج حاصل از برآوردهای اقتصاد سنجی در مجموعه صحت فرضیه های زیر در بلند مدت رابطه تبادل بین بیکاری و تورم وجود ندارد و رابطه معکوس بهره وری نیروی کار را اثبات می کند .

بیان مسئله :

عوامل متعدد و بی شماری هستند كه باعث استرس می شوند یا استرس موجود را تشدید می كنند كه ی یكی از این عوامل تغییر وضعیت  جسمانی می باشد كه اغلب به هنگام بیماری های مزمن كه با درد و عذاب بسیار زیادی همراه است . استرس مداوم و دائمی می شود وابستگی های جسمانی كه بر اثر عوامل همچون نابینایی ، ناشنوایی ، از دست دادن اعضای بدن و مشكلات حركتی به وجود می آِیند . تا سبب افزایش اضطراب ، عصبانیت  و تنش می شود . ( كهانا 1382، ص37)

با توجه به این كه موضوع استرس موضوع تازه ای است اما در دنیای امروزه كه در آن ساكن شده ایم معمولاً استرس به حوادث فیزیكی و واقعی بر می گردد واقعیت این است كه استرس در افراد گوناگون با شكل های متفاوتی بروز می كنند و می تواند منشا مشكلات متعدد و جدی در سلامت ما باشد .

در ارتباط با استرس تحقیقاتی در شهرستان ها توسط احمدی (1380) بلوغ استرس و فشار است . استرس هر نوع محرك یا تغییر در محیط داخلی و خارجی است كه ممكن است باعث اختلال در تعادل بدن گردد و در شرایط خاص بیماری زا باشد استرس دوران بلوغ باعث هیجان ها ، مشكلات عاطفی و گاهی روانی می شود می توان گفت كه اشكالات عاطفی نوعی واكنش نسبت به تغییر است و انقلابات طبیعی دوران بلوغ است .

 واكنش فرد در برابر استرس ها به آسیب پذیری های او ، نقاط قوت شخصیت و تجاربی كه در طول زندگی داشته است بستگی دارد . گاه استرس شدت كمی دارد ولی تعادل روانی شخص را بر هم می ریزد . حال آن كه همان استرس در فرد دیگر تاثیر خاصی نمی گذارد . برای مثال ،فرض كنیم در منطقه ای یك بلای طبیعی افتاده است بعضی از افراد در مقابل آن مقاومت نشان می دهند . و گروهی دیگر به بیماری روانی مبتلا می شوند .

عوامل استرس زا انواع مختلفی دارند . گروهی از آنها فیزیكی هستند . مثل یك بیماری كوتاه مدت بعضی دیگر جنبه روانی دارند ، مانند فقدان فرد مورد علاقه به  علت جدایی یا مرگ  .

عوامل اجتماعی هم مطرح هستند . مثل مشكلات اقتصادی یا فقر ، هر گاه استرس از لحاظ شدت و مدت خارج از تحمل فرد باشد ، زندگی روزمره او مختل می شود و تغییرات غیر طبیعی در رفتارهای او به وجود می آید .

در شهرستان ها انجام شده است كه هر كدام دارای روایی و اعتبار لازم هستند اما در محدوده جغرافیایی شهرستان ایذه تاكنون تحقیقی در این زمینه صورت نگرفته است لذا در این تحقیق تلاش شده است كه به این سوال پاسخ داده شود كه میزان استرس دانش آموزان دخترانه سوم راهنمایی مدرسه راهنمایی حضرت معصومه به چه میزان است .

اهمیت و ضرورت موضوع تحقیق

افسردگی  به متوله بخش از زندگی هر انسان ،در همه جوامع به عنوان یك مناسب وسازگار تلقی می گردد استرس جزلاینفك زندگی وعموماً درنتیجه رویدادهای روزمره به وجود می آید ومارابا مشكلات وخطرات زیادی مواجه سازد البته استرس همیشه پدیده ای منفی نیست ، زیرا ایجاد تحرك وتلاش درمحیط كار وزندگی ورسیدن به  هدفهای مورد نظر ،وجود مقداری استرس ضروری است استرس زیاد است كه موجب بیماری جسمی وروانی می شود. گاهی استرس به طور ناگهانی وزمانی به صورت تدریجی ظاهر می شود وگاهی فراگیراست وزمانی بالعكس درخلال چند ساعت پایان می پذیرد وگاهی موقعیت ها وشرایط ناخواسته  وناشناخته بوجودمی آید ومارا تحت فشار قرارمی دهد وتصور می كنیم همه چیز درحال خراب شدن وبدتر شدن است آن وقت است كه استرس به سراغمان می آیدنه تنها ما بلكه همگان به آن دچارمی شوند ودرسرنوشت آدمی دارای نقش است درجوامع شهری به ویژه كلان شهرهاكه محصولات تكنولوژی صنعتی پیشرفته ،آن راانباشته اند عوامل بوجودآورنده استرس از هرسوفراوان به چشم می خورد تاآنجه كه باید گفت افتادن به دام آن تقریباً اجتناب ناپذیر است استرس روحیه زندگی به متوله بخشی از زندگی واز مولفه های ساختار شخصیت آنها را تشكیل می دهد گاهی این استرس از آنچنان شدتی برخوردارهستند كه زندگی روزمره وتحصیلی آنان رادشوارمی سازد

 اهداف تحقیق

هدف كلی :

رابطه میان افسردگی با بیكاری در بین دانشجویان دانشگاه آزاد ایذه در سال 90-89 می باشد

فرضیه

میان افسردگی و بیكاری دانشجویان دانشگاه ایذه رابطه معناداری وجود دارد

آیا بین عملكرد تحصیلی دانشجویان و بیكاری آنان رابطه معناداری وجود دارد

آیا بین افسردگی میان دانشجویان دانشگاه ایذه و بیكاری آنان رابطه معناداری وجود دارد  ؟

تعریف متغیرها ( نظری و عملیاتی )

متغیر های پژوهش  :

در این قسمت  محقق باید  متغیرهای خود را تفكیك كرده و نوع(مستقل و یا وابسته و معیار ویا ملاك ) آنها را مشص كرد .

نوع تحقیق، پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش شامل،دانشجویان دانشگاه ایذه  است. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه است.

نتایج حاكی ازآن است كه:

1- بین وضعیت بیكاری  با افسردگی  تحصیلی دانشجویان  ارتباط معناداری وجود دارد.

2- عدم  افسردگی  در دانشجویان دانشگاه ایذه  موجب افزایش موفقیت تحصیلی در دانشجو  می شود.

متغیر پیش­بین:

 وضعیت روحی روانی - اجتماعی دانش آموزان به عنوان متغیر پیش­بین این پژوهش در نظر گرفته شد.

متغیرهای ملاک:

موفقیت تحصیلی وتربیت و اخلاق دانشجو به عنوان متغیرهای ملاک تحقیق محسوب                می­شوند.

تعریف عملیاتی افسردگی :

افسردگی اختلالی است که در آن خلق و نیروی زیستی فرد کاسته شده وانسان به نقطه پریشانی      می رسد . در چنین شرایطی خودممکن است بی ارزش به نظر برسد وجهان معنای خودرا از دست بدهد واحساس بدبختی و بیچارگی وناامیدی در فرد پدید آید .

    شیوه افسردگی در زنان جوان بیشتر بوده وبا افزایش سن کاهش می یابد . درحالی که شیوع آن در مردان جوان پایین تر است وافزایش آن با سن نسبت مستقیم دارد .    (  مایرز و ویزمن ، (1978)       افسردگی عصبی دوبرابر افسردگی روحی شیوع داشته . ودرکشور انگلستان روبه افزایش است . ( دالی وهارینگتون ، 1975).

پیشینه ی تحقیق

در تحقیقی کرمی و عساکره (1386) با عنوان «شناسایی بررسی افسردگی (دپرس) در بین جوانان شهرستان ایذه  که بوسیله ی پرسشنامه ی محقق ساخته ی 30 سؤالی انجام شد با جامعه ی آماری 610 نفری و نمونه ی آماری 291 نفری دختران پایه ی اول متوسطه ی شهرستان ایذه (مهمترین علل افسردگی از دیدگاه  جوانانو جوانان عبارت بوده است از:

1- عامل شخصی و خانوادگی با 16 ماده.                       

2- عامل معلم با 10 ماده.

3- عامل نظام مدرسه ای با 4 ماده.

در این تحقیق مهمترین عوامل ایجاد کننده افت تحصیلی از دیدگاه معلمان عبارت بوده است از 1- ضعف انگیزه و بی هدفی دانش آموزان، 2- توجه روزافزون به مد و آرایش،  3- عدم اعتماد به نفس،  4- عدم ارتباط صحیح با دبیران و کم توجهی بعضی از دبیران به   جوانان پر تلاش.

در تحقیقی دیگر جباری (1385) با عنوان «بررسی علل و عوامل افت تحصیلی درس ریاضی دوره راهنمایی از دیدگاه جوانانو دبیران منطقه بندر امام خمینی» که به وسیله ی پرسشنامه ی محقق ساخته 34 سؤالی انجام شد با جامعه ی آماری 1557 نفری دانش آموز و  30 نفر دبیر و نمونه آماری 409 نفری جواناندوره ی راهنمایی منطقه ی بندر امام خمینی چنین بدست آوردند که:

عامل افت تحصیلی درس ریاضی از دیدگاه جواناندو عامل مؤثر 1- عامل معلمبا 17 ماده ، 2- عامل شیوه های مطالعه با 6 ماده، مهمترین عوامل و ماده هایی هستند که از دیدگاه

جوانانباعث افت تحصیلی در درس ریاضی می باشند. در این تحقیق مهمترین عوامل  ایجاد کننده  افت تحصیلی از دیدگاه معلمان عبارت بوده است از عدم ممارست و تمرین کافی جواناندر منزل، کم بودن ساعات تدریس هفتگی، نداشتن علاقه و انگیزه ی تحصیلی در  جوانان، وجود تک ماده (تبصره) در سالهای قبل در درس ریاضی، عدم وجود وسایل کمک آموزشی سمعی- بصری در مدارس، توجه جوانانبه مسائل غیر رسمی در حین تدریس معلم، امکانات و فضای آموزشی نامناسب کلاس های درس.

پولادی (1375) در پایان نامه ی خود با عنوان بررسی عوامل افت تحصیلی در  دبیرستان های پسرانه شهرستان اهواز که بوسیله ی پرسشنامه انجام گرفت با جامعه آماری کلیه ی جوانانپسر اول تا چهارم رشته های مختلف دبیرستانهای پسرانه شهرستان اهواز در سال تحصیلی 73-72 و نمونه ی آماری 400 نفر 10 عامل به عنوان عوامل مهم افت تحصیلی در دبیرستانهای اهواز استخراج شد. که در مجموع این 10 عامل به مقدار 47% از کل واریانس افت تحصیلی را تعیین  می کنند  عناوین 10 عامل انتخاب شده عبارتند از: 

1- مسائل مربوط به برنامه ریزی آموزشی.

2- مشکلات خانوادگی و سلامتی.

3- مشکلات محیطی – آموزشگاهی.

4- مسائل مربوط به رشد.

5- مسائل اجتماعی- رفتاری.

6- مسائل مربوط به امتحان.

7- مسائل مربوط به کتب درسی.

8- مسائل آموزشی.

9- مسائل عمومی.

10- اختلافات خانوادگی.

1- میرافضلی آرانی، فاطمه، علل اضطراب در كودكان، مركز تحقیقات نظام وفا شهرستان آران و بیدگل،                 83 ـ 1382

اضطراب از بزرگترین دشمنانی می‌باشد كه بشر مجبور است با آن روبرو شود اضطراب دربارة آسیب‌پذیری خودمان و ترس برای بقای خود

2- عکاشه گودرز"بررسی فراوانی وعلل اضطراب در دانش آموزان"

شورای تحقیقات اداره آموزش و پرورش شهرستان کاشان 1381

در این تحقیق سنین نوجوانی یعنی سالهای بین 12 تا 18 سال را دوره ناکامل نامیده‌اند زیرا نوجوان عالم کودکی را پشت سر گذاشته و به دوره کامل بزرگسالی نیز نرسیده است در نتیجه احساس نوعی ناامنی و عدم اطمینان و اعتماد به خود و نقش اجتماعی خود دارد. دوره ای که در طول عمر انسان ؛تنشهای هیجانی؛در حد اعلای خود می رسد دوره نوجوانی است .در این دوره علاوه بر رشد و تغییرات بدنی و ترشحات غدد داخلی که تا حدی موجبات اضطراب و تنش را در نوجوانان پدید می آورد،عوامل محیطی و اجتماعی یکی از عوامل اصلی وجود تنشها در این دوره می باشد.

تحقیقات داخلی

تحقیقی توسط آقای محمد حدادیان دانشجوی مركز ضمن خدمت مشهد رشته امور تربیتی تحت عنوان علل اضطراب در جوانانابتدائی انجام شده است كه ایشان در این تحقیق به نتایج زیر رسیده است :

1-   بهره هوشی در میزان اضطراب موثر است .

2-   میزان تحصیلات والدین در اضطراب جوانانتاثیر دارد .

3-   مردودی سالهای قبل سبب اضطراب می شود .

4-   بین اضطراب جواناندختر و پسر از نظر تعداد تفاوت معنی داری وجود ندارد .

      تحقیق هم توسط خانم بتول نودهی دانشجوی ضمن خدمت مشهد تحت عنوان بررسی پدیده اضطراب انجام گرفته است و به این نتایج رسیده اند كه:

اضطراب به عنوان یك بیماری اثر نامطلوب برجسم و روان انسان می گذارد و در هر سنی بنابه مقتضیات آن سن اثرات متفاوتی دارد .

وی می نویسد برای از بین بردن این مشكل بایستی به كودكان آموخت كه بر اضطراب خود غلبه كرده و نگذارند اضطراب مانع موفقیت وپیشرفت آنها در كارهایشان شود.

ایشان چند دانش آموز دوره راهنمایی را به مدت سه ماه برای تحقیق خود در نظر گرفته و در هنگام امتحان شفاهی و كتبی آنها حضور پیدا می كند و در نهایت به این نتیجه رسیده است كه تعدادی از این جواناندارای اضطراب بیشتری می باشند . پس از صحبت با آنها و تماس با والدین آنان متوجه شدند كه والدین آنها در حقیقت عامل این مسئله بودند . چرا كه بچه ها را از آوردن نمره كم و امتحان ترسانده اند و این كار بر روی عملكرد بچه ها در مدرسه اثر منفی گذاشته است و فرضیه ایشان كه بین اضطراب جوانانو رفتار والدین رابطه وجود دارد در این بررسی به اثبات رسیده است .

قیمت فایل فقط 3,900 تومان

خرید

برچسب ها : بررسی وجود چگونگی رابطه بین بیکاری با افسردگی , طرح توجیهی بررسی وجود چگونگی رابطه بین بیکاری با افسردگی , دانلود بررسی وجود چگونگی رابطه بین بیکاری با افسردگی , روانشناسی , بیکاری با افسردگی , , دانلود طرح توجیهی , پروژه دانشجویی , دانلود پژوهش , دانلود تحقیق , پایان نامه , دانلود پروژه

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر