امروز: شنبه 1 دی 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

طرح آماری بررسی علل افت تحصیلی دانش آموزان در مقطع تحصیلی متوسطه

طرح آماری بررسی علل افت تحصیلی دانش آموزان در مقطع تحصیلی متوسطهدسته: آمار
بازدید: 60 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 485 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 26

طرح آماری بررسی علل افت تحصیلی دانش آموزان در مقطع تحصیلی متوسطه در 26 صفحه ورد قابل ویرایش

قیمت فایل فقط 3,000 تومان

خرید

پروژه آماری بررسی علل افت تحصیلی دانش آموزان در مقطع تحصیلی متوسطه در 26 صفحه ورد قابل ویرایش

فـهـرسـت

پیش گفتار

سنجش در عمل

سنجش موضوع درسی

خودسنجی

ساختار

خوداصلاحی

رشد فردی و اجتماعی و رفتار

بالاترین آرزویی كه برای فرزندان خود دارید چیست؟

والدین

عملكرد دانش آموز در مقابل اصول و هدف های سنجش

روش های مطالعه

پشتكار و تلاش

توصیه های سودمند

نگاه مثبت و سازنده به امتحان

اصول مطالعه و فراگیری بهتر

روش استفاده بهتر از كلاسها

موانع تمركز

روش مطالعه ی عمیق درسی

پیشگفتار

همان طور كه می دانیم با وارد شدن به مقطع تحصیلی دبیرستان بچه ها با افت تحصیلی شدیدی روبرو می شوند كه ما می خواهیم در این مورد توضیحات كوتاهی دهیم تا مشاوران عزیز مدرسه بتوانند كمك دانش آموزان كنند تا این افت تحصیلی دیگر ایجاد نشود. با وارد شدن به مقطع تحصیلی دبیرستان ما یك سال رشد كرده در دوران نوجوانی هستیم، غرور خواصی همه را در بر می گیرد و مسائل و مشكلات فسادی كه باعث مشغول شدن فكر بچه ها می شود از یك طرف و وجود كتابهای درسی جدید از طرف دیگر فكر بچه ها را مشغول می كند. سخت گیری معلم ها باعث می شود كه بچه ها از درس زده بشوند و دیگر علاقه ای به مدرسه نداشته باشند و از طرف دیگر فشار خانواده ها برای اینكه بچه هایشان در آینده شغل مناسبی داشته باشند و آنها را با نام دكتر و مهندس صدا كنند باعث می شود كه فشار بیش از حد والدین به دانش آموزان آنها را از درس فراری دهند و علاقه ای به خواندن درس نداشته باشند، حال امیدواریم از این مطالبی كه من و دوست عزیزم تهیه كرده ایم خوشتان بیاید و علاقه ای به درس پیدا كنید كه دیگر این مشاوران عزیز برای افت تحصیلی شما نگران نباشند.

سنجش در عمل :

پاسخ به این سؤال كه سنجش به یادگیری دانش آموز منجر می شود یا نه، تا حد زیادی به چگونگی اجرای آن در مدرسه ها و كلاس های درس بستگی دارد. شیوه هایی كه از لحاظ نظری یكسان هستند، در عمل ممكن است كاملاً با هم متفاوت باشند. سن و پیشینه ی دانش آموزان، موضوع تدریس شده، باور داشت ها و شیوه ی كاری مورد علاقه ی معلم،
هدف ها و كاربردهای متفاوت سنجش، و محدودیت در زمان، فضا یا منابع، همگی
می توانند بر كاری كه انجام می شود، اثر زیادی داشته باشد.

سن دانش آموزان كلاس به تنهایی می تواند یكی از عوامل مهم تعیین كننده خط مشی و شیوه ی كار باشد. آنچه كه برای كودكان 11 ساله مطلوب یا امكان پذیر است، ممكن است با آنچه كه برای كودكان 15 ساله مناسب است، كاملاً متفاوت باشد. اگرچه دانش آموزان خردسال هم می توانند، برای قضاوت درباره ی پیشرفت خودشان مسئولیت پذیری را آغاز كنند، این امر برای دانش آموزان جوان باید به صورت موضوعی عادی درآید، زیرا آن ها، زمانی كه وارد زندگی بزرگسالی می شوند، ناگزیرند پیشرفت خود را به طور روزانه مورد ارزیابی و نظارت قرار دهند. در این بخش، سنجش را در موضوع ها و موقعیت های گوناگون، مورد بحث قرار می دهیم، از جمله مواردی كه كار عملی مورد سنجش قرار گرفته است و هم چنین موضوع بسیار مهم خودسنجی كه دانش آموزان را قادر می سازد تا كارهای خود را ارزیابی كنند.

سنجش موضوع درسی

پوشش دادن به تمام موضوع های درسی و میان درسی یك مدرسه در چنین كتابی امكان پذیر نیست، بنابراین، برای نشان دادن جنبه های مشترك و مطالب خاص در زمینه های گوناگون، تنها می توان به طور خلاصه، یك یا دو مسئله را در تعدادی از موضوع های درسی مورد توجه قرار داد.

خودسنجی

یكی از مهم ترین ویژگی های مجموعه كتاب های تدریس موفقیت آمیز، تأكید بر مشاركت دادن فراگیران است، چون تدریس و سنجش، نباید تنها چیزی باشند كه معلمان برای دانش آموزان خود انجام می دهند. كنار گذاشتن افراد از پذیرش بخشی از مسئولیت های یادگیری خود، هر گونه حس مالكیتی را كه ممكن است در آن ها وجود داشته باشد از بین برده و می تواند به از خود بیگانگی منجر شود. ارزیابی كردن كارهای خود ممكن است برای دانش آموزان، به ویژه دانش آموزان خردسال، دشوار باشد، اما این امر نمی تواند دلیلی برای خودداری از خودسنجی باشد. آنچه كه گاهی اوقات «خودرویارویی» گفته می شود،
می تواند روی فراگیرانی تأثیرهای متفاوتی داشته باشد. این كار، برای بعضی از دانش آموزان می تواند بسیار روشنگر باشد، آن ها را در یادگیری شریك سازد، و باعث شود كه از عملكرد خود احساس غرور كنند. آن ها ممكن است احساس كنند كه بر صندلی راننده نشسته اند، و نوعی خودمختاری را كسب می كنند كه بزرگسالان رشد یافته با دستیابی به آن، قادرند كارهایی را كه انجام می دهند مرور كنند و در مورد چگونگی بهسازی آن ها به داوری بنشینند. برای بعضی دیگر از دانش آموزان خودسنجی می تواند تضعیف كننده باشد، و با ایجاد حصار دفاعی در اطراف آنان، احساس شكست را به آن ها انتقال می دهد؛ بسیاری دیگر نیز ممكن است به چرب زبانی روی بیاورند. برخی از افراد می توانند در مورد خود بسیار سخت گیر باشند، و در این فرایند، اعتماد به نفس خود را از بین ببرند، اگر خود ارزشیابی، به منظور تأثیر مثبت بر یادگیری انجام شود، باید معرفی، اجرا و نظارت بر آن به شیوه ای ظریف و خردمندانه انجام گیرد. خودسنجی شكل های مختلفی دارد، و متناسب كردن آن با سن و پیشینه ی دانش آموزان، مستلزم تنوع بخشیدن به آن هاست. گاهی اوقات دانش آموزان خردسال از شكل صورت های خندانی كه نشانگر میزان متفاوت رضایت یا نارضایتی آن ها از كاری است كه انجام داده اند، لذت می برند.

من این كار را خیلی خوب انجام دادم.

این خوب است (در حد معیارهای همیشگی من است.)

من این كار را به آن خوبی كه می توانستم، انجام ندادم.

دانش آموزان سال های بالاتر ممكن است این شكل ها را وسیله ی بچه گانه ای بدانند، اما خردسالان، اغلب خوشحال می شوند كه از این روش برای سنجش رفتار خود در كلاس، نگرش نسبت به موضوع ها یا مسائل (من با ... موافقم / مخالفم، من دوست دارم / دوست ندارم ...) ، تلاش كردن (من خیلی سعی كردم / من خیلی سعی نكردم تا ...) ، یا پیشرفت كلی در یك حوزه ی خاصی از مطالعه، استفاده كنند.

ساختار

گرچه دانش آموزان می توانند كارهای خود را براساس ملاك های خویش مورد سنجش قرار دهند، ممكن است لازم باشد كه سرنخ هایی نیز برای انجام دادن این كار به آن ها داده شود. درست همان طور كه معلمان و آزمونگران بیرونی اغلب برای نمره گذاری به نوعی ملاك مورد توافق نیاز دارند، خیلی از دانش آموزان نیز دارای چنین نیازی هستند. در واقع تدوین ملاك هایی برای سنجش، مشخص كردن چیزی كه باید به آن وزن داده شود، تعیین آنچه كه بیانگر كار «خوب» ، «درست» ، «تخیلی» و «موفقیت آمیز» است، ضروری بودن درجه های الفبایی (الف، ب و ...) ، نمره های عددی ، یا نظرهای نوشتاری و تأثیر هر یك از این ها بر بینش دانش آموزان، آن ها را قادر می سازد كه درباره ی هدف تمرین و ارزشمندی آن، بحث و گفت و گو كنند. در مورد امتحانات عمومی، حتی استفاده از طرح نمره گذاری «رسمی» در تلاش دانش آموزان برای پاسخگویی به سؤال ها، می تواند بینش آفرین تر باشد.

پشتكار و تلاش

دانشجو همانند باغبانی است كه قصد دارد زمینی آماده را به گلستانی سرسبز و باغی پر طراوت تبدیل سازد. باغ و گلستانی كه در صفا و شادابی كم نظیر و خیره كننده باشد. تا هم خود از آن لذت و بهره ببرد و هم دیگران سود برند. دانش آموز باید مشكلات تحصیل را تحمل و صبر پیشه كند و این سخن دلنشین حافظ شیرازی را همیشه به خاطر داشته باشد:

«صبر و ظفر ، هر دو دوستان قدیمند                بر اثر صبر نوبت ظفر آید»

بنابراین باید سستی و تنبلی را كنار گذاشت، زیرا انسان تنبل سرانجام پشیمان خواهد شد و این پشیمانی برای او سودی نخواهد داشت. راه از بین بردن تنبلی این است كه برای تحصیل هدفی را در نظر بگیرید و رسیدن به آن را جدّاً بخواهید از این رو امام علی (ع) می فرماید: «با اراده ی محكم به جنگ سستیها بروید». فراموش نكنید تنبلی و بی حوصلگی، سرچشمة تمام كارهای ناپسند است، انسان تنبل، از نعمتها و لذتهای دنیا و آخرت بی بهره خواهد ماند. شما یك خدمتگزار به مردم مخترع، سیاستمدار، اندیشمند و تمامی كسانی كه معروف هستند در تاریخ پیدا نمی كنید كه با تنبلی و سستی به مرتبه ای بلند رسیده باشد. آنچه شما را در راه رسیدن به هدفها یاری می كند اراده و ایمان به تواناییهاست. مثلاً افرادی كه به كلاسهای نقاشی می روند زود مأیوس می شوند و كسانی هم كه قصد نوشتن كتاب دارند نا امید می شوند. اما اگر پافشاری و پشتكار به صحنه ی زندگی قدم بگذارد آن وقت پیروزیها یكی پس از دیگری آشكار می شوند. تاریخ بشریت مملو از نمونه های بارز پافشاری در عرصه های گوناگون فرهنگ، هنر، اقتصاد و سیاست است. ادیسون گفته است: «یك درصد نبوغ و الهام، و نود و نه درصد بقیه اش بسته به سرشت انسان است». من هرگز هیچ كار ارزشمندی را تصادفی انجام ندادم و تمامی اختراعات من با كار و تلاش خستگی ناپذیر به دست آمدند. حال برای شما داستانی از استقامت و پشتكار از یكی از دانشمندان اسلامی می گویم كه ایشان در سخن خود چنین می گویند: من درس استقامت را از حشره ای به نام «جعرانه» فرا گرفتم ، داستانش این گونه است: روزی در مسجد جامع دمشق در كنار ستون صافی نشسته بودم. حشره ی جعرانه را دیدم كه می خواست از روی سنگی صاف بالا رود و بالای ستون در كنار چراغ بنشیند، من از ابتدای شب تا نزدیكیهای صبح در كنار این ستون نشسته بودم و شاهد تلاش و پافشاری شگفت آور این حشره ی كوچك بودم كه چگونه سعی می كرد از ستون بالا برود این حشره هفت صد بار از روی زمین تا میانه ی ستون بالا رفت ولی هر بار در بین راه شكست خورده و بر روی زمین می افتاد از تصمیم و اراده ی این حشره فوق العاده در تعجب فرو ماندم. برخاستم، وضو گرفته و نماز گزاردم. وقتی به آن حشره نگاه كردم، دیدم سرانجام به خواسته ی خود رسیده و در كنار آن چراغ نشسته است. وقتی به مشكلی برخورد كردید نهراسید، بلكه در حلّ آن بیندیشید و حتی از دیگران كمك بخواهید و مطمئن باشید، بسیاری از افراد به شما كمك خواهند كرد و شما نیز سرانجام گره را باز خواهید كرد پس استوار باشید و نترسید و به قول شاعر:

«مشكلی نیست كه آسان نشود            مرد باید كه هراسان نشود.»

سعی كنید فرد موفقی را كه مشغول انجام كاری است كه شما آن را برای خود هدف قرار داده اید، در نظر گرفته و برای گفت و گوی حضوری نزد وی بروید، تا رمز موفقیت وی را بدانید و نكته های آموزنده و تجربیات او را فراگیرید و در فعالیتهای آینده از آنها استفاده كنید. در این گفت و گو، نكته های مهمی درباره ی علل پیروزی او می آموزید تجربیات او را یادداشت كنید و در موارد لازم به كار ببرید. این روش شما را در هر هدفی كه در نظر دارید اعم از تحصیلات ورزش، هنر، سخنرانی، تجارت و ... می تواند عملی باشد و به موفقیتهای بزرگ برساند.

توصیه های سودمند

برای بهبود وضعیت جسمانی و روحی شما توصیه هایی بیان می كنیم تا با عمل به آنها به نتایج خوب نایل آیید و كمتر دچار وسوسه های منحرف كننده بشوید و از درس خود عقب بمانید.

1-  از هر گونه تحریك مصنوعی نیروی جنسی اجتناب كنید.

2-  عادتهای خوب را جایگزین عادات بد كنید.

3-  از تنهایی بی مورد و تخیلات نامناسب پرهیز كنید.

4-  با دوستان خوب و افراد متدّین معاشرت كنید.

5-  حس اعتماد و توانایی و قدرت را به خود تلقین كنید.

قیمت فایل فقط 3,000 تومان

خرید

برچسب ها : پروژه آماری بررسی علل افت تحصیلی دانش آموزان در مقطع تحصیلی متوسطه , تحقیق آماری بررسی علل افت تحصیلی دانش آموزان در مقطع تحصیلی متوسطه , مقاله آماری بررسی علل افت تحصیلی دانش آموزان در مقطع تحصیلی متوسطه , طرح آماری بررسی علل افت تحصیلی دانش آموزان در مقطع تحصیلی متوسطه , گزارش آماری بررسی علل افت تحصیلی دانش آموزان در مقطع تحصیلی متوسطه , آمار , علل ا

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر