امروز: شنبه 1 دی 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

اجزای تجارت الكترونیكی و مدل‌های مختلف آن

اجزای تجارت الكترونیكی و مدل‌های مختلف آندسته: فنی و مهندسی
بازدید: 54 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 734 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 33

مقاله اجزای تجارت الكترونیكی و مدل‌های مختلف آن در 33 صفحه ورد قابل ویرایش

قیمت فایل فقط 3,500 تومان

خرید

اجزای تجارت الكترونیكی و مدل‌های مختلف آن در 33 صفحه ورد قابل ویرایش

فهرست مطالب
عنوان                                           صفحه
اجزای تجارت الكترونیكی    1
مدلهای مختلف تجارت الكترونیكی    7
مدل B2B  یا تجارت شركت با شركت (تاجر با تاجر)    10
مدل B2C یا تجارت شركت با مصرف كننده (تاجر با مصرف كننده)    23
مقایسه مدل B2B با مدل B2C    28
مدل C2C یا تجارت مصرف كننده با مصرف كننده (مشتری با مشتری)    28
منابع و مآخذ                                                         31

اجزای تجارت الكترونیكی و مدلهای مختلف آن


1-1 اجزای تجارت الكترونیكی


اجزای اصلی تجارت الكترونیكی كه وجوه تمایز آن با تجارت سنتی هستند عبارت از:
الف . سیستم ارتباطی1
سیستم ارتباطی به منزله یك كانال تبادل اطلاعات عمل می كند كه فروشندگان را به خریداران متصل می كند.
ب . سخت افزار2
سخت افزار از نظر فیزیكی امكان اجرای نرم افزار را فراهم آورده و آنرا با سیستم ارتباطی پیوند می دهد.
 ج.نرم افزار3
نرم افزار شامل دستورات و عملكرد های لازم مرتبط با تجارت الكترونیكی است . ازجمله این دستورات می توان به موارد زیر اشاره نمود :
•     ایجاد و نمای كاتالوگ و ویترینی از كالاها و خدمات دروب سایت
•     ایجاد سیستم پرداخت الكترونیكی و انجام پروسه پرداخت
•    تضمین امنیت مورد نظر درمعامله (با توجه به پروتوكلهای مشخص و موجود درسیستمهای ارتباطی )
•    جمع آوری كلیه اطلاعات و موارد مربوط به تجارت الكترونیكی
•    ایجاد زمینه های لازم برای انجام معامله و نقل و انتقال درخواستها و سایر اسناد تجاری


1-1-2 سیستم ارتباطی
سیستم ارتباطی وظیفه انتقال اطلاعات را بین مشتری و فروشنده بر عهده دارد . برخلاف معاملات انجام شده درتجارت سنتی كه از یك زبان شفاهی و محاوره ای استفاده می كند ، سیستم ارتباطی درتجارت الكترونیكی از یك زبان دیجیتالی واحد بهره می گیرد شكل (1-2).
شكل 1-2 سیستم ارتباطی وظیفه انتقال اطلاعات را برعهده دارد.
سیستم ارتباطی پهنای باند مورد نیاز برای دسترسی كاربران به شبكه جهانی وب ویا سایتهای خصوصی و همچنین امنیت مورد نیاز درمورد این كه سایت مورد نظر یك سایت جهانی است یا یك سایت داخلی است و یا این كه محدود بین چند شركت است را فراهم می كند شكل (2-2).

شكل 2-2 سیستم ارتباطی پل ارتباط دهنده سایتهای اینترنتی است.


درحقیقت وب شامل یك شبكه جهانی از سیستمهای هوشمند است كه توسط سیستم ارتباطی به یكدیگر متصل شده اند . حتی سیستمها و دستگاههای بی سیم نیز كه نسل جدید و پیشرفته سیستم های هوشمند هستند ، از طریق فناوری سیستم ارتباطی به اینترنت و شبكه های خصوصی متصل می گردند شكل(3-2).
شكل 3-2 سیستم ارتباطی بی سیم.

2-1-2 سخت افزار


لزوم وجود سخت افزار درتجارت الكترونیكی بسیار واضح است . دستگاهها و تجهیزاتی كه كاربران برای اتصال به اینترنت و سایتهای تجارت الكتریكی از آنها سود می برند ، نظیر كامپیوترها یا گوشیهای موبایل و … از سخت افزارهای ضروری درتجارت الكترونیكی هستند كه بدون بكارگیری آنها ، امكان اتصال به وب وجود ندارد شكل(4-2).


شكل 4-2-سخت افزار در تجارت الكترونیكی.


كامپیوترهای سرور، تجهیزات نگهداری اطلاعات و ذخیره سازی آنها و تجهیزات كمكی مربوط به شبكه ، زیر ساختهای پنهان تجارت الكترونیكی راتشكیل می دهند كه درظاهر دیده نمی شود شكل(5-2).




شكل 5-2 سخت افزارو كامپیوترهای سرور درتجارت الكترونیكی


3-1-2 نرم افزار


نرم افزار به مانند روح پنهان تجارت الكترونیكی است .انواع مختلفی از نرم افزارها درتجارت الكترونیكی نقس اساسی دارند كه شامل سیستمهای عامل1 ، مرورگرها2، مدیریت بانكها3، انجام معاملات4 و … می باشند كه البته درك چگونگی عملكرد پیچیده  این نرم افزارها دركنار هم به راحتی میسرنیست . شكل(6-2).





شكل6-2 نرم افزاردرتجارت الكترونیكی.


خوشبختانه ، متخصصین فن مثل نرم افزارنویسان ، معماران سیستمهای كامپیوتری و مشاوران بر این امر واقف هستند كه چگونه نرم افزارهای مختلف رابرای كار هماهنگ درتجارت الكترونیكی سازگار نمایند .شكل(7-2)




شكل 7-2 اجزاء نرم افزاری درتجارت الكترونیكی.


استفاده كنندگان ازتجارت الكترونیكی اگر به بهبود عملكرد و كارایی تجارت الكترونیكی توجه دارند، بایستی ارتباط با متخصصان نرم افزار راحفظ نمایند. به هر حال نرم افزارها و دو جزء دیگر تجارت الكترونیكی یعنی سیستم ارتباطی و سخت افزار به این منظور به وجود آمده اند تا سازمانهای استفاده كننده ازتجارت الكترونیكی بتوانند استراتژی و تاكتیكهای تجاری خود را مشخص نمایند شكل(8-2).




شكل8-2 نرم افزار یكی از نقشهای اصلی تجارت الكترونیكی را برعهده دارد.


2-2 مدلهای مختلف تجارت الكترونیكی


درتجارت الكترونیكی مدلهای مختلفی از معاملات تجاری وجود دارد كه این مدلها برمبنای شخصیت دو طرف معامله تعریف شده اند . بر این مبنا 9 مدل مختلف تجارت الكترونیكی به ترتیب زیروجود دارد:
ا.مدلB2B یا مدل تجارت شركتها با شركتها (Business to Business):دراین مدل فروشنده و خریدار هردو شخصیت حقوقی هستند. یعنی شركت با شركت یا تاجر با تاجر.
2.مدلB2C یا مدل تجارت شركتها با مصرف كنندگان (Business to Consumer): دراین مدل فروشنده شركت یا تاجر است و خریدار ، مصرف كننده كالا یا خدمات میباشد.
3.مدل C2C یا مدل تجارت مصرف كننده (Consumer to Consumer): دراین مدل دو طرف معامله یعنی هم فروشنده و هم خریدار هر دو مصرف كننده هستند .
4.مدل G2G یا مدل تجارت دولتها با دولتها (Goverment to Goverment): دراین مدل ، تجارت بین دولتها به عنوان فروشنده و خریدار صورت می گیرد.
5.مدل G2B یا مدل تجارت دولتها با شركتها(Government to Businees): دراین مدل فروشنده دولت و خریدار شركتها هستند مثل مواقعی كه اطلاعات مورد نیاز درباره مناقصه ها و مزایده ها و قوانین و مقررات از دولت به شركتها فروخته می شود.
6.مدلG2C یا مدل تجارت دولتها با مصرف كنندگان (افرا) (Government to Consumer):
 در این مدل فروشنده ، دولت و خریدار اشخاص حقیقی یا مصرف كنندگان هستند مثل تعامل دولت با مشتری مراكز دولتی و ارباب رجوع.
7.مدل B2G یا مدل تجارت مصرف كننده با دولتها(Consumer to Goverment): دراین مدل فروشنده اشخاص حقیقی یا مصرف كننده وخریدار دولت است مثل پرداخت مالیات به دولت و انتقال شكایات و نارضایتیها از سیستم های دولتی ازمردم به دولت.
8.مدل C2G یا مدل تجارت مصرف كننده با دولت ها (consumer to Goverment): دراین مدل فروشنده اشخاص حقیقی با مصرف كنند و خریدار دولت است مثل پرداخت مالیات به دولت و انتقال شكایات و نارضایتیها ازسیستم های دولتی از مردم به دولت.
9.مدل C2B یامدل تجارت مصرف كنندگان با شركتها (Consumer to Business): دراین مدل فروشنده مصرف كننده و خریدار شركتها یا تجار هستند تماس مشتری با شركتها برای درخواست اطلاعات درمورد قیمت و كیفیت كالاها و خدمات.
به طور كلی فرآیند تجارت الكترونیكی را می توان با مدل زیر كه به مدل Clark معروف است نشان داد. البته این مدل بیشتر نشان دهنده عملیات G2C,G2B,B2C,B2B است و امروز به عنوان یك مدل مرجع مخصوصاً درتجارت الكترونیك B2C به كارمی رود.(شكل 9-2)


•    لایه انتقال (Transport Layer)
لایه انتقال یك اتصال اولیه با اینترنت برقرار می كند . ای كار تقریباً به صورت كامل به وسیله پروتوكلهای TCP/IP و سرویسهای DNS كه شبكه های دولتی و سرویس دهنده های خصوصی ارائه می دهند، انجام می شود. این سرویسها تقریباً درهمه جای دنیا به صورت Dial-up یا مستقیم وجوددارند .به جز استفاده معمولی، از این لایه می توان برای ایجاد ارتباط خصوصی بین شركای تجاری یا ساختن یك شبكه امن برای تأمین منابع استفاده كرد.
•    لایه شبكه های خصوصی مجازی(Virtual Private Networks)
وقتی كه ارتباط اولیه یا اینترنت برقرار شد ، ممكن است نیاز به یك تعداد ارتباط بین شركای تجاری به وسیله یك شبكه خصوصی مجازی (VPN)بهترین كارایی خود را درساختار سرویسهای ارتباطی داخلی یك كمپانی دارد.
•    لایه سرویسهای وب (Wev Services)
دردهه گذشته سرویسهای زیادی دروب به وجود آمده اند و همه كمپانیها درتلاش برای حضور دراینترنت هستند. وقتی كه انتقالات و ارتباطات كاری به صورت كاملاً امن و مطمئن دراینترنت رایج شوند، تجارت الكترونیكی جای خود را به طور كامل در وب باز می كند . استفاده كامل از این لایه به لایه های بالاتر نیز بستگی دارد.

•    لایه های سرویسهای پست الكترونیكی (E-mail Services)
سرویسهای وب كه روشهای مختلف انتقال را ارائه می دهند فراگیرترین سرویسهای موجود نیستند زیرا به ارتباطات بسیار پرسرعت بین سرویس دهندگان وب نیاز دارند. این گونه سرویسها هنوز به صورت محدود وجوددارند و دربعضی كشورها به خصوص كشورهای درحال توسعه بسیار كم هستند . رایج ترین سرویسی كه همراه و دركنار سرویس وب برای تكمیل آن كار میكند ، پست الكترونیكی است .
•    لایه كانال امن (Secure Channel)
سرویسهای وب توانایی ایجاد ارتباطات مطمئن بین سرویس دهندگان وب را دارند كه این درحالتی كه رمزگذاری و امضاء وجود دارد بسیار مؤثر است. ولی ارتباطات فقط بین شركای تجاری شناخته شده انجام نمی شود، بلكه برای انتقالاتی مثل خرید یا كارت اعتباری نیز وجود دارند. به همین دلیل بعضی از اتحادیه های بزرگ از كانالهای امن برای امنیتشان استفاده می كنند. درجاهایی كه ارتباطات بین سازندگان و فروشندگان اینترنت با سرعت بالا وجود دارد این راحتترین روش برای بوجود آوردن امنیت است.
•    لایه  سرویسهای رسیدگی به پیغام(Message Handling Service)
همه لایه های سرویس دهی كه درزیر لایه رسیدگی به پیامها (MHS) قراردارند قابل دسترسی و تقریباً استاندارد شده هستند ولی هنوز یك استاندارد ثابت برای MHS دربازار وجود ندارد. درلایه سرویسهای رسیدگی به پیامها یك سری تواناییهای ایجاد امنیت نیز جود دارد كه دركنار لایه های دیگر سرویسهای امنیتی مثل امضاء دیجیتالی، رمزگذاری اسناد و رسیدهای دیجیتالی كه در B2B به آنهانیاز است را فراهم می كند.
•    لایه سرویسهای ثبتی (Registry Services)
استفاده فراوان از B2B به موجودیت Registry بستگی دارد Regostry ها برای B2B مثل دفتر تلفن برای سیستم تلفن هستند اولین شركتهایی كه برای به وجود آوردن Registry ها وارد عمل شدند. Microsoft,IBM و Ariba هستند كاری كه آنها كردند این بود كه به هركس اجازه ورود اطلاعاتش را دریك سرویس ثبت توزیع شده (كه به وسیله سرویس دهنده های Microsoft و IBM پشتیبانی می شوند) را دادند. این Registry ها شامل اطلاعات ارتباطی و لیست سرویسهای وب می شوند.
•    لایه ساختار كلید عمومی (Public Key Infrastructure)
ایجاد امنیت به وسیله استفاده از رمزگذاری دیجیتالی یا امضاء دیجیتالی فراهم می شود. امروزه در روش كلی بری رمزگذاری دیجیتالی داده ها استفاده می شودكه عبارت اند از روش متقارن یا كلید خصوصی و روش نامتقارن یاكلید عمومی.(درخصوص روشهای رمزگذاری درفصل پنجم توضیحات كامل ارائه شده است.)
لایه PKI وظیفه ایجاد امنیت را انجام می دهد و تازمانی كه نتواند امنیت را برقراركند، B2B نمی تواند جهانی باشد امروز سعی زیادی برای پیشرفته كردن لایه PKI وجود دارد.

-2 مقایسه مدل B2B با مدلB2B

جدول 1-2 مدل تجارت B2B و B2C را با هم مقایسه كرده است:


6-2 مدل C2C یا تجارت مصرف كننده بامصرف كننده (مشتری با مشتری)
این مدل همان طور كه ازنام آن پیداست بین دو طرف معامله كه هر دو مصرف كننده نهایی هستند صورت می گیرد. درحقیقت دراین مدل انواع مزایده ها و مناقصه ها و حراجیها برروی وب انجام می گیردبه این صورت كه هر فروشنده ای كالا یاخدمات مورد فروش خود را بروی یك سایت واسطه عرضه می كند و درطرف مقابل نیز خریدار كالا یا خدمات مورد نیاز خود را با مراجعه به سایت واسطه مذكور جستجو می كند و پس از یافتن آن و توافق با فروشنده بر سر قیمت آن، معامله انجام و پول پرداخت و كالا یا خدمات تحویل می گردد و دراین میان سایت واسطه مبلغی را به عنوان كارمزد معامله ازدو طرف اخذ می كند . دراین نوع تجارت الكترونیكی و درسایتهای مدل C2C تقریباً هر نوع كالا یاخدماتی را می توان یافت كه یك فروشنده به امید یافتن خریداری برای آن و فروش به بالاترین قیمت آنها را عرضه می كند.
ازمعروفترین و موفقترین شركتها درزمینه مدل C2C، شركت eBay می باشد كه روزانه درسایت این شركت میلیونها دلار معامله بین مصرف كنندگان به طور مستقیم انجام میگرد و اگر چه شركت مذكور حق الزحمه ناچیزی رابابت هر معامله دریافت می كند ولی با توجه به حجم زیاد معاملات صورت گرفته دراین سایت ، درآمد شركت eBay بسیار بالاست.

قیمت فایل فقط 3,500 تومان

خرید

برچسب ها : تحقیق اجزای تجارت الكترونیكی و مدل‌های مختلف آن , پروژه اجزای تجارت الكترونیكی و مدل‌های مختلف آن , مقاله اجزای تجارت الكترونیكی و مدل‌های مختلف آن , دانلود تحقیق اجزای تجارت الكترونیكی و مدل‌های مختلف آن , اجزای تجارت الكترونیكی و مدل‌های مختلف آن , اجزای تجارت الكترونیكی , مدل‌های تجارت الكترونیكی

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر