امروز: شنبه 1 دی 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

مواد مخدر

مواد مخدردسته: حقوق
بازدید: 88 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 1065 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 55

مروزه سوء‌مصرف مواد و اعتیاد در اغلب كشورها، آسیبی اجتماعی، بهداشتی، اقتصادی و فرهنگی تلقی و به عنوان یك پدیده ویرانگر و مخرب (كه سرمایه‌های انسانی را به نابودی می‌كشاند) موجب نگرانی‌های جدی گردیده است اینك پس از طی چندین سال فعالیت ارگان‌ها و دستگاه‌های مرتبط با اعتیاد، بازنگری هدفمند در جهت بهبود سیستم مبارزه با مواد مخدر با تأكید بر فعالیت‌ها د

قیمت فایل فقط 2,900 تومان

خرید

مواد مخدر

پیشگفتار :

امروزه سوء‌مصرف مواد و اعتیاد در اغلب كشورها، آسیبی اجتماعی، بهداشتی، اقتصادی و فرهنگی تلقی و به عنوان یك پدیده ویرانگر و مخرب (كه سرمایه‌های انسانی را به نابودی می‌كشاند) موجب نگرانی‌های جدی گردیده است. اینك پس از طی چندین سال فعالیت ارگان‌ها و دستگاه‌های مرتبط با اعتیاد، بازنگری هدفمند در جهت بهبود سیستم مبارزه با مواد مخدر با تأكید بر فعالیت‌ها در زمینه كاهش تقاضا به عنوان یك راهكار جدید و مؤثر در كنار دیگر فعالیت‌ها مورد توجه قرارگرفته است.

در این میان سوء‌مصرف مواد صناعی اعتیادآور به جهت اینكه عمدتاً قشر جوان جامعه را هدف قرار می‌دهد و دارای چهره پنهان در جامعه است از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. گرچه ما در مقایسه با سایر كشورها، با مشكلات كمتری از نظر شیوع مواد صناعی مواجه هستیم، اما به دلیل عدم آگاهی و شناخت از طیف و گستره این مواد و عدم شناسایی منابع جهت ثبت و گردآوری اطلاعات مربوط به سوء‌مصرف آنها و نیز فقدان تجهیزات آزمایشگاهی جدید در شناسایی مواد صناعی و یا متابولیت‌های آنها در نمونه‌های بیولوژیك بدن در معرض سوء‌مصرف مواد مذكور هستیم، امید است با حمایت و مساعی مسؤولین امر پیشرفت‌های قابل ملاحظه‌ای را در این مقوله شاهد باشیم.

تاریخچه مختصری درباره مواد مخدر :

استفاده نادرست از مواد مخدر، موضوعی بسیار قدیمی است، به طوری كه پیدا كردن تاریخ شروع این كار تقریباً غیرممكن است. در بسیاری از فرهنگ‌های باستان، استفاده از مواد مخدر را به منظوری مختلف آیینی نسبت داده‌اند، برای مثال، برای رفتن به خلسه، برای تعمق و اندیشه، برای انجام مراسم عبادی و مذهبی و ... حتی امروزه بعضی از قبایل بومی آمریكا، از مواد مخدر قوی توهم‌زا در مراسم و آیین‌های مذهبی‌شان استفاده می‌كنند.

استفاده دارویی از مواد مخدر نیز قرن‌هاست كه متداول و شناخته شده است. برای مثال در آمریكای جنوبی مردم برگ گیاه كوكا (Coca) را برای رفع خستگی می‌جوند. برای آنها استفاده از این ماده كاملاً قابل قبول و مجاز است ولی استفاده از كوكایین كه از همان برگ تهیه می‌شود، غیرمجاز است.

در طبقه‌بندی مواد مخدر مختلف به دو دسته مواد قانونی و غیرقانونی مجاز و غیرمجاز در طول قرن‌ها تفاوت‌هایی به وجود آمده است، برای مثال، در دهه 1700 میلادی در انگلستان، قهوه را ماده‌ای غیرمجاز می‌شناختند و در دهه 1920 در آمریكا تولید و فروش مشروبات الكلی را ممنوع می‌دانستند، بسیاری از مواد مخدری كه امروزه استفاده از آنها در انگلستان ممنوع است مانند تریاك، اكستسی، حشیش وال، اس، دی، در گذشته استفاده‌ی دارویی و مجاز داشته‌اند. در حالیكه بعضی از افراد یا كشورها استفاده از نوعی ماده مخدر را مجاز می‌دانند، ممكن است افراد یا كشورهای دیگری آنها را تحریم كرده و غیرمجاز و غیرقانونی اعلام كنند.

والدینی كه خودشان در طول شبانه‌روز 40 سیگار می‌كشند، ممكن است فرزندشان را به خاطر این عمل سرزنش كنند. دولت‌ها نیز با اینكه علیه مواد مخدر مبارز، می‌كنند، اما از مالیاتی كه نیست به فروش سیگار دریافت‌ می‌كند، منفعت زیادی كسب كنند.

چرا مردم مواد مخدر استفاده می‌كنند؟

«من دوست دارم از این مواد استفاده كنم» (لین)

«من تا به حال این كار را نكرده‌ام ولی شاید روزی آن را امتحان كنم. دلم نمی‌‌خواهد كه در دام آن بیفتم. فقط می‌‌خواهنم ببینم مواد مخدر چیست و چگونه است» (كلی)

«من شنیده‌ام كه با استعمال مواد مخدر افراد رویاهای عجیب و غریبی می‌بینند و نسبت به همه چیز احساس آرامش و خونسردی موقتی پیدا می‌كنند» (جین)

«من مواد مخدر استفاده نمی‌كنم ولی فكر می‌كنم افرادی كه مواد مخدر استفاده می‌كنند، تصور می‌كنند چون دیگران این كار را می‌كنند، آنها هم باید این كار را انجام دهند» (آماندا)

شاید شما فكر كنید كه جوانان به این دلیل كه از طرف فروشندگان و توزیع‌كنندگان تحت فشار هستند، مواد مخدر مصرف می‌كنند و یا به این دلیل كه خسته و كسل و بی‌حال و حوصله‌اند و تصور می‌كنند هیچ‌كاری بهتر از روی آوردن به مواد مخدر وجود ندارد. البته احتمال دارد بعضی از افراد از مواد مخدر به علت رفع خستگی یا بی‌حوصله‌گی استفاده كنند و این نشان می‌‌دهد كه هر كس دلایل مختلفی برای این كار دارد. بعضی‌ها مواد مخدر استعمال می‌كنند به این علت كه، اعتقاد دارند از دست دادن یك تجربة «سرگرم‌كننده و شگفت‌آور» برایشان خیلی گران تمام می‌شود. بعضی‌ها آن را امتحان می‌كنند چون نسبت به خودشان احساس بدی دارند و امیدوارند استفاده از مواد مخدر، حال آنها را بهتر كند. بعضی از مردم برای فرار از خود و از زندگیشان و بعضی دیگر برای اینكه با دوستانشان هماهنگ شوند دست به این عمل می‌زنند. و یا به خاطر تحریكات درونی و بعضی برای سرپوش گذاشتن بر ناراحتی‌های روحی‌شان.

حقیقت این است كه افراد زیادی وجود دارند كه در طول زندگیشان چه به طور عمد و چه به طور غیرعمد و از روی ناآگاهی از این مواد استفاده كرده‌اند. بسیاری از جوانها و حتی پدر و مادرها فكر می‌كنند كه دلیل اعتیاد فرد، اصرار دوستان بوده است. در حالی كه این تنها انگیزة سوء مصرف مواد در جوانان نیست. كنجكاوی، كسب لذت، تسكین درد، فراموش كردن مشكلات، میل به خطر كردن، احساس بزرگ شدن و ... این علل با وجود اینكه چندان مهم به نظر نمی‌رسد باعث اعتیاد میلیون‌ها انسان شده‌اند. بیشترین علت اعتیاد جوانان در ایران 2 عامل كنجكاوی و كسب لذت است. امروزه عوامل مختلف دست به دست هم می‌دهند و فرد را معتاد می‌كنند، این عوامل تشكیل شده است از عوامل فردی، خانوادگی و اجتماعی. هر كدام از این عوامل به تنهایی می‌تواند باعث گرایش فرد به اعتیاد شود.

«یكی از مهم‌ترین عوامل گرایش جوانان و نوجوانان به مصرف مواد اعتیادآور كنجكاوی و هیجان‌طلبی است»

عوامل گرایش اعتیاد به مواد مخدر:

1. عوامل فردی:

عوامل فردی كه باعث اعتیاد فرد می‌شود عبارتند از: فشارهای عصبی و بیماریهای روحی، سن بحرانی، شخصیتهای خاص، مشكلات جسمانی، عدم آگاهی از خطرات مصرف مواد مخدر، نگرش مثبت به مواد مخدر، مشاغل خاص كه به اجمال در مورد هر كدام از آنها توضیح می‌دهیم.

فشارهای عصبی و بیماریهای روحی :

كسانی كه دائماًَ در معرض فشارهای عصبی و محیطی قرار دارند بیشتر از دیگران در خطر گرایش به مواد مخدر هستند. موقعیتهای مثل كنكور، از دست دادن نزدیكان، شكستهای عاطفی، مالی، شغلی، تحصیلی و ... موقعیت‌هایی كه ممكن است در زندگی هر جوانی رخ دهد و اگر راه صحیح مقابله با آنها را ندانند امكان دارد برای رسیدن به تسكین و آرامش مقطعی رو به سوی این گونه مواد آورند و خیلی خوب است كه اگر جوانان به جای روی آوردن به راه حل‌های مقطعی و نادرست (توسل به مواد اعتیادآور) به فكر یافتن راه حل‌های مناسب برای رفع مشكلات خود باشند.

سن بحرانی:

سنین 24- 16 سال، سنین پرخطری برای جوانان محسوب می‌شوند.

شخصیتهای خاص:

بعضی از افراد  با خصوصیات خاص خودشان، بیشتر در معرض خطر اعتیاد قرار می‌گیرند. به طور مثال كسی به خاطر خجالت و رودربایستی، توان نه گفتن به دوستش را ندارد، ممكن است با هر تعارف ساده به مصرف مواد آلوده شود. با یك نفر در نتیجة كمبود اعتماد به نفس سراغ مواد برود و یا برعكس اعتماد به نفس بالایی داشته باشد و فكر كند كه با مصرف مواد به هیچ وجه معتاد نمی‌شود. حال فردی را تصور كنید كه دائماً در خودش است و با كسی حرف نمی‌زند. این فرد به دنبال مصرف مواد اخلاقش عوض می‌شود و فكر می‌كند می‌تواند مشكل رفتاری خودش را تا آخر عمر با مصرف مواد برطرف كند. در صورتی كه اعتیاد به مرور زمان مشكلات او را چندین و چند برابر خواهد كرد. جوانی كه دائماً نظرش عوض می‌شود و در تصمیم‌گیری ضعیف است در آن لحظه خاص كه باید برای یك عمر زندگیش تصمیم بگیرد اشتباه می‌كند و همه چیز خراب می‌شود.

جهت دریافت فایل کامل مواد مخدر لطفا آن را خریداری نمایید

قیمت فایل فقط 2,900 تومان

خرید

برچسب ها : مبارزه با مواد مخدر , پروژه , پژوهش , مقاله , جزوه , تحقیق , دانلود پروژه , دانلود پژوهش , دانلود مقاله , دانلود جزوه , اعتیاد , مصرف مواد , دانلود تحقیق , drugs

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر