امروز: جمعه 30 آذر 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

كدو و آفات آن

كدو و آفات آندسته: کشاورزی و زراعت
بازدید: 74 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 4595 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 39

کدو به عنوان یکی ازسبزیجات مهم در زنجیره غذایی درنواحی گرمسیری ونیمه گرمسیری به شمار میرودمیوه رسیده آن شامل آب فراوانکربو هیدراتپروتیینچربیفیبرمواد معدنی وویتامین ها به ویژه ویتامین های CوBکمپلکس میباشند موطن کدو(Lagenaria) احتمالا قاره ی افریقا می باشدولی در 10000 سال قبل از میلاد مسیح مردم کشور پرو از میوه ی این کدو استفاده می کردند در مکزیک

قیمت فایل فقط 2,900 تومان

خرید

كدو و آفات آن 

كدو

مقدمه

کدو به عنوان یکی ازسبزیجات مهم در زنجیره غذایی درنواحی گرمسیری ونیمه گرمسیری به شمار میرود.میوه رسیده آن شامل آب فراوان,کربو هیدرات,پروتیین,چربی,فیبر,مواد معدنی وویتامین ها به ویژه ویتامین های CوBکمپلکس میباشند.

موطن کدو(Lagenaria) احتمالا قاره ی افریقا می باشدولی در 10000 سال قبل از میلاد مسیح مردم کشور پرو از میوه ی این کدو استفاده می کردند. در مکزیک این میوه سابقه ی 8000 ساله دارد.پوست میوه ی نوعی کدوی زینتی با نام علمی  Lagenaria که نام انگلیسی آن با تل گورد (Bottle gourd) می باشد، در گورهای مصریان در 3500 سال قبل از میلاد مسیح کشف شده است. بعدها این میوه بوسیله ی دریانوردان از افریقا به امریکای جنوبی انتقال یافت. ولی موطن گونه های جنس Cucurbita  امریکای شمالی و امریکای جنوبی می باشد. کدوها در بین تمام سبزی های تیره ی کدوئیان از اهمیت کمتری برخوردارند. در مورد موطن کدوها عقاید مختلفی وجود دارد. عده ای موطن آنها را امریکا میدانند. بخصوص نوع Cucurbita moschate L. Cucurbita pepo، در حالی که بعضی موطن کدو را مخصوصا گونه ی Cucurbita maxima را آسیا به حساب می آورند.

تاریخچه

کدو اولین بار در مکزیک در حدود 1400 سال قبل از میلاد مسیح کاشته شد و یکی از گیاهان جالیزی به شمار می آمد. ذرت و لوبیا در آن زمان توسط مردمان آمریکای لاتین کاشته می شد و به عنوان غذای اصلی مورد استفاده قرار می گرفت. با گذشت زمان و پیشرفت علم کشاورزی و با استفاده از ژنتیک، بذر کدو اصلاح گردید. سپس بذر اصلاح شده در تولید انبوه مورد بهره برداری قرار گرفت. مردمان مایا( maya ) از کدو و تخم کدو برای درمان بسیاری از بیماری ها استفاده می کردند؛ به خصوص در تهیه غذاهای مختلف از آن بهره می گرفتند. پس از گذشت چندین قرن برای اولین بار در سال 1492 میلادی کریستف کلمب در سفرنامه خود از کاشت کدو به صورت جالیزی گزارش نمود. سپس 27 سال بعد کاسپرد اسپینوز در سفرنامه به پاناما از کاشت کدو در آن کشور گزارش نمود و آن را هندوانه ایندوها نام برد که بسیار خوشمزه بوده و از آن در درمان بسیاری از بیماری ها استفاده می کرده اند. بذر کدو توسط او به اروپا آورده شد و کاشت این گیاه جالیزی برای اولین بار در اروپا آغاز شد. بذر کدو را در اوایل خرداد ماه می کارند و سپس در شهریورماه برداشت می کنند.

گیاه‌شناسی

کدو یکی از محصولات جالیزی است که برای افراد خام خوار جزء منابع اصلی غذا محسوب می شود.

میانگین وزن هر کدو 8 کیلوگرم است که به طور متوسط هر کدو حاوی 150-200 گرم تخم کدو می باشد.

کدو گیاهی است یکساله علفی با ساقه ی پیچنده، بالا رونده یا خوابیده برروی سطح زمین. جنس( Cucurbita ) دارای گونه گیاهی بوده که از این تعداد تنها 5 گونه دارای اهمیت زراعی هستند ولی گونه های Pepo ،MoschataوMaxima دارای معروفیت بیشتری هستند. گونه Moschata  دما های بالا را نسبت به سایر ارقام و گونه های زراعی دیگر بهتر تحمل می کند.

کدوییان زراعی گیاهان یک پایه هستند و بیشتر تاکهای طویل خزنده در روی زمین و عادت رشدی خزنده دارند. مگر وقتی داربست شوند. ارقام معینی از C.pepoوبرخی C.maxima میان گره های کوتاه و عادت به رشد بوته ای و درختچه ای دارند.

ریشه

ریشه های اصلی بطور عمیق یا متوسط ریشه دوانی می کنند، سیستم ریشه ای بصورت افقی گسترش می یابد اگر چه کم  عمق است.

جهت دریافت فایل کامل  لطفا آن را خریداری نمایید

قیمت فایل فقط 2,900 تومان

خرید

برچسب ها : بیماریها , عملكرد , بیماریهای کدو , موزاییک کدو , نشانه های بیماری , عامل بیماری , چرخه ی زندگی , مبارزه , برداشت , مواد مغذی تخم کدو , بررسی خواص فیزیکی , تركیبات شیمیایی , , Its pests and pests , كدو و آفات آن

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر