دسته:
محیط زیست بازدید:
80 بار
فرمت فایل:
doc حجم فایل:
5626 کیلوبایت تعداد صفحات فایل:
110 فصل اوّل
رشد وتکامل مطالعات گیاه شناسی
برخی اهداف فراگیری
١توضیح مختصری درباره ی علم گیاه شناسی
٢ سهمی که افراد زیردر پیشرفت علم گیاه شناسی داشته اند نام برده ومعرفی کنید
٣ Shen Nung ، Theophrastus ، Dioscorides ، Hook Anton van ،
Robert Hook ، Carolus Linaeus،Avecina ،Ghahreman،
٤جایگاه گیاهان در زندگی بشر
٥ شن
قیمت فایل فقط 3,900 تومان
چکیده زیست شناسی گیاهی
فصل اوّل
رشد وتکامل مطالعات گیاه شناسی
برخی اهداف فراگیری
١-توضیح مختصری درباره ی علم گیاه شناسی
٢ -سهمی که افراد زیردر پیشرفت علم گیاه شناسی داشته اند نام برده ومعرفی کنید:
٣- Shen Nung, ، Theophrastus ، Dioscorides ، Hook Anton van ،
Robert Hook ، Carolus Linaeus،Avecina ،Ghahreman،
٤-جایگاه گیاهان در زندگی بشر
٥- شناخت رشته های مهمّ گیاه شناسی واشاره ای به جنبه های خاص هر یک از آنها
گیاه شناسی به عنوان یک علم:
مطالعه گیاهان که علم گیاه شناسی (Botany ( نامیده می شود از واژه فرانسوی بوتانیک
Botanique(گیاهی ) وسه واژه ی یونانی Botanikos(گیاهی)Botanec (گیاه یا گیاه علفی )وBoskein(تغذیه ) مشتق می شود .
علم را می توان از دیگر رشته های عقلانی به وسیله ی چندین ویژگی مشخص نمود.
علم شامل: مشاهده ،ثبت ،سازماندهی وطبقه بندی حقایق است و از همه مهمّ تر این که چگونه بایستی به این دانستنی ها عمل کرد.
روشهای انجام مطالعات علمی شامل: تجربه ، مشاهده ،اثبات یا رد اطلاعات از طریق استدلالات حاصل از نمونه های شناخته شده باشد.
به هر صورتی که علم تعریف شود مشخص است که علم گیاهی در یونان باستان وجود داشته است .
یکی از پزشکان گیاهی یونان به نام ستاجیریت در سال ٣٨٤پیش از میلاد دارای یک پسر شد که بعدها یکی از معروفترین فلاسفه ی زمان به نام ارسطو گردید. ارسطو در واقع اوّلین باغ گیاه شناسی را که هیچ نوشته واثری از آن موجود نیست تاسیس نمود .هنگامی که ارسطو در گذشت بنا به وصیت نامه اش باغ گیاه شناسی ومجموعه ی کتابخانه ی او به شاگردش یعنی تئوفراستوس داده شد .تئوفراستوس یک شخصیت استثنایی بود ،کسی که نه تنها تمام دانش ارسطو را در مورد گیاهان به دست آورد بلکه به طور حیرت آوری مشاهدات خویش را به آنها افزود .
مهمّترین نوشته های او تحت عنوان "تاریخچه ی گیاهان "و"علل وجودی گیاهان " تا کنون باقی مانده است . اوبه علم گیاه شناسی چنان خدمات ارزنده ای کرد که گیاه شناس معروف سوئدی در قرن هجدهم یعنی لینه به او لقب پدر علم گیاه شناسی را داد.
در قرن هجدهم لینه گیاه شناس معروف سوئدی اساس نام گذاری ورده بندی گیاهان را پایه ریزی کرد. اختراع میکروسکوپ مرکب که اوّلین بار به وسیله ی زکریا و فرانسیس جانسن در سال١٥٩٠ اختراع شد، به وسیله لی فن هوک در قرن شانزدهم تکمیل شد و تأثیر عمیقی را در مطالعات علوم زیستی به وجود آورد و منجر به کشف سلول شد .
جایگاه گیاهان در زندگی بشر:
همه ی ما کاملا وابسته به گیاهان سبز هستیم زیرا تنها آنها قادر ند انرژی خورشیدی را به صورت قابل استفاده وحیاتی برای جانوران تغیییر دهند .موجودات سبز و محصولات آنها چنان در تار و پود اجتماعی انسان رسوخ یافته است که ما آن را یک امر عادی تلقی می کنیم تمام غذا ها، ادویه جات، موادّ زینت بخش، رنگ ها،چسب ها، الیاف مورد استفاده در جراحی ،نوشیدنی ها،همچنین الوار ها برای ساخت خانه ،ترکیبات سلولزی که برای تولید کاغذ وساخت فیبر ها، ذغال سنگ که از فسیل شدن موادّ گیاهی به دست می آید، نفت که از موجودات زنده سبز میکروسکوپی ویا جانورانی که به طور مستقیم یا غیر مستقیم گیاهان را مصرف می کرده اند همه از گیاهان به وجود آمده است. زمانی تمام داروها از گیاهان، قارچ ها و باکتری ها ساخته می شدند وهنوز بسیاری از داروهای مهمّ و نیز بعضی از آنتی بیوتیکها از گیاهان به دست می آید.
شناخت رشته های مهمّ گیاه شناسی:
در طی قرن نوزدهم، اکولوژی گیاهی، جغرافیای گیاهی و مورفولوژی گیاهی توسعه یافته و با شروع قرن بیستم، ژنتیک و زیست شناسی سلولی بزرگترین تأثیر خود را به علّت کشف تولید مثل سلولی ونحوه ی تولید مثل جنسی بر جای گذاشتند.
قیمت فایل فقط 3,900 تومان
برچسب ها : چکیده زیست شناسی گیاهی , پژوهش , شهرسازی , معماری , مقاله , جزوه , تحقیق , دانلود پروژه , دانلود پژوهش , دانلود مقاله , دانلود جزوه , دانلود تحقیق